• Tussenstand Gouden Schoen Klassement 2022-2023

   
   
  ๐“๐ฎ๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐ฌ๐ญ๐š๐ง๐ ๐ ๐จ๐ฎ๐๐ž๐ง ๐ฌ๐œ๐ก๐จ๐ž๐ง ๐ค๐ฅ๐š๐ฌ๐ฌ๐ž๐ฆ๐ž๐ง๐ญ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ-๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘
   
  Aan het eind van het lopende seizoen zal weer de gouden schoen worden uitgereikt aan de algeheel topscorer van alle seniorenteams. Deze prijs is vorig jaar gewonnen door Bart Linders, die daarmee de hegemonie van Bo Knoops doorbrak.
   
  Net zoals voorgaande jaren tellen enkel de in competitieverband gescoorde doelpunten mee. Aangezien we inmiddels op ongeveer de helft van het lopende seizoen zitten, is het zinvol om de balans eens op te maken.
   
  In deze eerste seizoensupdate zien we dat de ranglijst wordt aangevoerd door twee topschutters. Verrassing aan kop van de ranglijst is Roel Heffels, die bij de start van dit seizoen de overstap maakte van back bij De Ster 1 naar spits bij De Ster 4. En met het nodige succes, want Roel scoorde al 3 hattricks in de eerste weken van dit seizoen. Een lange voetballoze periode van De Ster 4 รฉn een hernieuwd aansluiten bij De Ster 1 zorgden ervoor dat Roel de afgelopen weken niets meer aan zijn totaal heeft kunnen toevoegen. Het is ook maar zeer de vraag of Roel nog wel in de gelegenheid komt om zijn score op te vijzelen.
   
  Dat brengt Dames goalgetter Daphne Scheijen op pole position om de trofee dit jaar te veroveren. Net als Roel scoorde Daphne al 15x voor ons damesteam, dat volop in de running is voor een kampioenschap en dus waarschijnlijk nog heel wat doelkansen zal genereren.
   
  Naaste achtervolger van het leidende duo is de 1 na jongste speler in deze ranglijst, Per Hendrix. Per heeft zijn zinnen gezet op zoveel mogelijk speeltijd in het 1e elftal en wat kun je dan beter doen dan veel scoren in De Ster 2. De teller van Per staat op 10. Wat wel nog roet in het eten zou kunnen gooien is dat Per, bij een teveel aan wedstrijden in De Ster 1, niet meer speelgerechtigd is voor De Ster 2. Dan maar op beide teams gaan scoren!
   
  De 4e en 5e plek op de ranglijst worden ingenomen door veteranenduo Stef Conjour-Rob Schulpen. Met name Stef zal ongetwijfeld nog wel een gooi doen naar de gouden schoen.
   
  Frank Kamps is vooralsnog de onbetwiste topscorer van De Ster 1 in competitieverband. Bij De Ster 2, 3 en 4 is de scoringsdrift verdeeld over een groot aantal mannen. Neemt u rustig de lijst door en u stuit op een veelvoud aan oude bekenden, nieuwkomers en living legends. Een greep uit de lijst: Cisco Conjour is de jongste topscorer met 2 doelpunten namens De Ster 2 op 16-jarige leeftijd. De Ster 1 captain Davy Hodselmans is de meest scorende verdediger tot nu toe. Overburen Ron Frijters en Roy Vanmulken hebben beiden 1 keer het netje laten bollen.
  Jos Ostendorf, Randy Wanten, Joep Keulen, Noud Claessens, Misha Dreessen, Boyd Stoffens, Luc Spaans, een lijst om van te watertanden.
   
  Meest opvallende ontbrekende naam op de lijst is die van de 73-jarige Will Leurs. Zal het Will ook dit seizoen weer gaan lukken om een doelpuntje mee te pikken. Het zou een werkelijk fantastische prestatie zijn, waarmee hij zijn nu al onaantastbare record van โ€œoudste De Ster-doelpuntenmaker ooit in een elftalโ€ verder zou aanscherpen.
   
  Wij wensen alle topscorers veel succes toe bij hun doelpuntenjacht!