• Teamindeling combinatie-teams De Ster-Haslou

  Komend seizoen gaan in de leeftijdscategorieën JO13 en JO14 combinatie-teams van De Ster en Haslou van start. De voorbije weken hebben in het teken gestaan van gezamenlijke trainingsavonden voor deze kinderen. Tijdens deze trainingen konden de kinderen al kennismaken met elkaar en kregen de trainers en werkgroep-leden de kans om te kijken naar de teamindeling. Meer nog dan bij andere teamindelingen was dit vanzelfsprekend een gigantische operatie. Met het oog op deze teamindeling hechten wij eraan om enkele opmerkingen te plaatsen:

  • Als werkgroep van het samenwerkingsverband hebben wij met elkaar de afspraak gemaakt dat sprake is van een dynamische teamindeling. Dat betekent dat tussentijdse individuele mutaties, in overleg met de desbetreffende trainers, mogelijk zijn gedurende het seizoen. Concreet betekent dit, dat spelers – op basis van duidelijke evaluatie en uitleg naar speler en zijn of haar ouders – tijdelijk of langere tijd naar een ander team overgeplaatst kunnen worden. Dit is enkel en alleen bedoeld om positief bij te dragen aan de ontwikkeling en het spelplezier van spelers. Zo kan het zijn dat spelers ervaring opdoen in een hoger team; of dat spelers juist weer even zelfvertrouwen kunnen krijgen als ze een tijdje in een ander team spelen. Trainers zullen hierbij zorgvuldig en in goed overleg met elkaar te werk gaan, en ouders zullen altijd bij een dergelijke verandering betrokken worden.
  • Bij het maken van de teamindeling is rekening gehouden met de volgende factoren: leeftijd, voetbaltechnische vaardigheden, aantallen spelers en het sociale aspect. In dit kader realiseren wij ons, net zoals bij elke andere teamindeling, dat het onmogelijk is om het op elk aspect voor elk individu perfect in te richten. Wij hopen op- en gaan uit van een positieve grondhouding.
  • Gedurende de zomerperiode is het goed mogelijk dat er nog af- of aanmeldingen volgen. De teamindelingen die vandaag worden gepubliceerd zijn in augustus wellicht aan veranderingen onderhevig.
  • We zijn nog bezig met het finaliseren van de trainersstaf van de verschillende teams. Deze zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.
  • Vanaf de dag van publicatie houden wij een periode van radio-stilte van twee weken aan.
  • Aan het trainingsschema 2024-2025 wordt hard gewerkt. Uitgangspunt is dat alle combinatie-teams 1x per week in Elsloo en 1x per week in Stein trainen. Daarnaast zal ervoor gezorgd worden dat tenminste 1 van deze trainingen op kunstgras zal plaatsvinden.
  • De thuiswedstrijden van de combinatie-teams zullen een half seizoen in Elsloo en een half seizoen in Stein gespeeld worden. Dit betekent dat een individueel team niet om- en om in Elsloo en in Stein speelt, maar 1 sezoenshelft op elk van beide complexen.
  • De teams zullen gaan spelen in nieuwe tenues. De afgelopen weken hebben leden en supporters van beide verenigingen de kans gehad om te stemmen op 1 van de 3 ontwerpen. De onthulling van het winnende tenue zal op een later tijdstip plaatsvinden.
  • De trainingen van de teams zullen starten in de week van maandag 19 augustus.
  • Mocht er alsnog een individueel gesprek gewenst zijn met leden van de werkgroep dan kunnen ouders en/of spelers dit aanvragen bij één van onderstaande personen, met inachtneming van de hierboven genoemde periode van radiostilte van twee weken.

  Dennis Peerbooms - 0630409513
  Ralph Hensgens - 0624195355
  Roger Peerenbooms - 0621806636
  Rob Schulpen - 0612011604

   

  PS. De overige teamindeling van de Ster zal op 15 Juni gepubliceerd worden.