• Teamindeling 2024/2025

  Beste spelers, ouders,

  De jeugdcommissie is al een tijdje bezig met de teams voor volgend seizoen. Ieder jaar is het weer een pittige klus om alle teams zo goed mogelijk in te delen. Hieronder een kijkje in de manier waarop wij tot de indelingen komen.

  We hebben te maken met een aantal regels. De belangrijkste regel gaat over de leeftijdsgrenzen voor de teams. De KNVB heeft per teamcategorie (JO8, JO9, JO10, JO11, enz.) een geboortejaar als grens gesteld. Zo horen spelers voor een JO8-team geboren te zijn in 2017. Of een speler geboren is op 1 januari 2017 of 31 december 2017 maakt niet uit. Spelers die jonger zijn mogen ook in dit team uitkomen. Spelers die te oud zijn in principe niet. De KNVB heeft hiervoor echter een dispensatieregeling ingesteld. Per team mogen een aantal spelers meespelen die 1 geboortejaar te oud zijn. Voor teams t/m JO10 is dit 1 speler, voor teams vanaf JO11 t/m JO12 zijn dit 2 spelers, voor teams vanaf JO13 3 spelers.

  Voor de teamindeling heeft de jeugdcommissie overleg gevoerd met de trainers van de teams waarin de spelers tijdens het afgelopen seizoen hebben gespeeld. De hele indelingspuzzel kan zelfs, door onverwachte opzeggingen of nieuwe aanmeldingen, nog tot het begin van de competitie aangepast worden. Tot die tijd moet de gepubliceerde indeling dan ook absoluut als "onder voorbehoud" beschouwd worden.

  Het indelen van een team doen wij door gelijkwaardige spelers (qua leeftijd en niveau) samen te brengen. Hierbij wordt altijd naar het totaalplaatje gekeken, dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk rekening proberen te houden met individuele wensen echter, het belang van het team en onze vereniging, weegt hierbij zwaarder. Iedere speler ontwikkelt zich op een ander moment en op een andere manier. Wij denken dat dit voor nu de beste samenstelling is, waarbij iedereen op zijn of haar plek zit.

  Uithelpen
  Op wedstrijddagen kan het voorkomen dat teams onvoldoende spelers hebben om aan een wedstrijd deel te nemen. In die gevallen wordt er uitgeholpen door andere teams. In eerste instantie wordt er een oplossing gezocht binnen de eigen leeftijdsgroep en vervolgens pas bij een lagere of hogere leeftijdsgroep. Wij vertrouwen erop dat u als ouder(s) hier begrip voor heeft.

  In overleg met de 10 trainers hebben we, gezien de aantallen, besloten om een 3e team in te schrijven voor alleen competitie. Hiermee willen we het spelplezier en ontwikkeling voor ieder kind vergroten. Dit betekent dat er wekelijks door de JO10 trainer gekeken gaat worden welke kinderen op zaterdag in de JO10-3 gaat spelen. Hiervoor vragen we aan de ouders van de JO10 hier begrip, maar ook zeker de ouders uit de leeftijdscategorie JO9 en JO11. Gezien de “grote” aantallen vragen wij ook kinderen om op zaterdag uit te helpen bij de JO10-3.

  Oproep vrijwilligers
  Het voortbestaan van een amateurvereniging valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers. Veel clubs worden helemaal gerund door vrijwilligers. Sommigen zie je op of langs het veld, of achter de bar in de kantine. Veel andere vrijwilligers zijn een stuk minder zichtbaar. De bestuurders, de veld- en kleedkamerplanners, de wedstrijdsecretarissen. Ook zij vervullen elk weekend weer een belangrijke rol in het mogelijk maken van het amateurvoetbal.

  De KNVB vindt het fantastisch dat zoveel mensen zich inzetten. Door het hele land zijn clubs op zoek naar meer vrijwilligers, dit geldt ook zeker voor de jeugd van De Ster. Als je kinderen voetballen, vraag dan eens bij je club wat jij kunt doen. Ook als je zelf niet voetbalt, kun jij je steentje bijdragen. Is er een functie die jij leuk zou vinden, neem dan contact op met onze jeugdcommissie.

  De groei en ambitie van onze vereniging is zeer positief te noemen! Maar... Wij zien een zorgwekkende trend ontstaan: GEZOCHT - met spoed: trainers en begeleiding voor JO7, J08 JO9. Hier hebben wij hulp nodig!

  Wij zouden het dan ook heel vervelend vinden wanneer er teams niet (of maar 1x) kunnen trainen of spelen omdat er geen begeleiding is. Om dit te voorkomen willen we graag een oproep doen om je aan te melden als vrijwilliger. Zonder jullie hulp wordt het erg lastig.         

  Tot slot
  We willen van de gelegenheid gebruik maken om alle spelers, leiders en trainers te bedanken voor een geweldig seizoen. Speciale dank aan alle vrijwilligers die er iedere week weer staan voor de jeugd. Dank en respect, zonder jullie is er geen voetbal bij De Ster. We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en graag tot in augustus!

 • Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn over de teamindeling dan deze graag per mail sturen naar jeugdzaken@svdester.nl

  We zullen deze vragen en/of opmerkingen in behandeling nemen en hier zo spoedig mogelijk een passende reactie op geven.

  Tevens is er nog behoefte aan jeugdleiders en -trainers voor diverse teams. Wanneer u hier belangstelling voor heeft kunt u terecht bij een van de leden van de jeugdcommissie of u kunt een mail sturen naar jeugdzaken@svdester.nl


  Met sportieve groet,
  Jeugdcommissie