Nog geen drie minuten waren we bezig in de competitie toen De Ster al tegen een achterstand aankeek. Op rechts verloren zowel Mike als Dani simpel het duel met Daniel Meier die vervolgens doelman Armani kansloos liet 1-0.

Vervolgens kwam een bombardement van aanvallen, steeds volgens een vast stramien, hoge ballen vanuit hun verdediging naar de luchtmacht voor. Na weer zo’n gewonnen kopduel bracht de lat nog redding. Na ruim een kwartier  zocht De Ster voorzichtig de aanval op.

Via een offensieve actie van Roel Heffels, die later in de wedstrijd  zou uitgroeien tot beste man op het veld, kwam de bal bij Giel Pierey die hard en precies de bal pasklaar legde voor Tim op de Camp. Tim liet echter deze unieke mogelijkheid liggen. Chevremont nam het spel weer over. Hoge ballen op van Iersel, Meier en Klinkenberg zorgde opnieuw voor gevaarlijke situaties en kansen voor de thuisploeg. Na een halfuur resulteerde dat in een  doelpunt van Thijmen van Iersel 2-0. Daniel Meyer kopte even later de 3-0 binnen. De rust voelde aan als een bevrijding.

Na de rust een heel ander De Ster. Gegroepeerd voetballend werden de aanvallen van de thuisclub al in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt. Voortzetting liep vervolgens via Davy Hodselmans naar Roel die keer op keer de bal bij Giel of Guillermo bezorgde. Nu was het Chevremont dat kraakte. Maar het duurde nog tot de 75e minuut voordat Guillermo Lange knap de aansluitingstreffer scoorde, 5 minuten later gevolgd door een identieke situatie, waaruit weer Guillermo Chevremont aan het wankelen bracht door met een venijnige uithaal de Chevremont doelman kansloos te laten 3-2.

Het laatste kwartier vielen de spelers van de thuisclub ten prooi aan allerhande kwaaltjes ondersteund door een grensrechter die op een misselijk makende manier zijn vlag misbruikte om zoveel mogelijk onheil te voorkomen.

Een uithaal van Roel Heffels in de 90e minuut had een beter lot verdiend maar belandde helaas op de lat.

Facit: De Ster liet zich in de eerste helft totaal overdonderen. De betere spelers aan De Sterzijde waren het centrale verdedigingsduo Davy en Ruben, Roel, Bob, Guillermo en Giel. Vermeldenswaard was ook de goeie invalsbeurt van Marko Jevric.

Jammer was het dat De Ster in de eerste helft voetbalde op een te groot speelveld. Enerzijds kwam men hierdoor op het middenveld , waar Timo al ontbrak, mensen te kort en anderzijds als Guillermo en Giel al hoog staan is er te weinig ruimte om hen in de diepte aan te spelen. Alleen Roel had daar vandaag een passend antwoord op.

Ondanks de nederlaag was er na afloop een klaterend applaus van het talrijk aanwezige Steinse publiek  voor de wijze waarop De Ster zich na de rust terug vocht in de wedstrijd. Dus zondag toch maar van minuut één beginnen.

SG