Na de 1-2 overwinning op Volharding in Vierlingsbeek lijkt De Ster klaar voor de komende competitie. Maar dat ligt toch een tikkeltje genuanceerder.

Ga je de drie bekerwedstrijden even overlopen dan ziet het er nog niet bepaald rooskleurig uit.

Tegen RVU speelde men de tweede helft tegen tien man, desondanks was RVU de gehele tweede helft de betere partij..

In de wedstrijd tegen Caesar liet men de tegenstander, meest door grove dekkingsfouten, steeds weer terugkomen in de wedstrijd.

En nu gisteren lag er een dusdanige matheid over de ploeg dat men tegen een zwak Volharding met de hakken over de sloot met 1-2 het einde haalde.

Die matheid openbaarde zich vooral in het laatste half uur. Volharding ging aandringen en daardoor kreeg De Ster kans op kans om uit te lopen naar laten we zuinig zijn 1-5. Maar de besluiteloosheid vierde hoogtij. Gelukkig  dat het opportunistisch spel van de thuisclub bleef steken op een bal op de lat en enkele goede reddingen van Noel Jamin.

Nochtans startte De Ster overtuigend. Al in de 1e minuut kreeg Guillermo een uitstekende kans op de 0-1.

In de dertiende minuut was het raak doordat een defensieve blunder van de thuisclub werd afgestraft door Tim die de doelman omspeelde en de 0-1 liet aantekenen.

In de 19e minuut was het Volharding dat na een prima aanval de verdediging van De Ster kansloos liet en de 1-1 liet aantekenen. Nog in dezelfde minuut strafte Guillermo weifelen in de Volharding achterhoede af en liet met een lob de keeper kansloos 1-2.

En daar is het verhaal ook mee verteld. Er kwam daarna zo’n matheid over het spel van De Ster waardoor mooie dingen in de kiem gesmoord werden door knulligheden. Het lijkt wel of men conditioneel niet in orde is, maar dat is bijna onmogelijk als men tweemaal in de week traint dat de stukken er van af vliegen. Of is het een mentale kwestie?

We zullen het zaterdagavond op de Kaffeberg zien tegen Chevremont dat echt een vervelende bekerronde achter de rug heeft.

Prognose 1-2. Waarom: omdat ik geloof in deze groep.

SG