Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is.

Door een 3-4 overwinning op buurtgenoot Caesar plaatste zich De Ster na twee wedstrijden voor de volgende bekerronde. Eigenlijk probleemloos. Om de criticasters voor te zijn. De Ster kon zich veroorloven om, defensief op stilstaande momenten, een corner en een vrije trap, zich wat gemakkelijk liet verrassen  wat resulteerde in twee tegengoals. En inderdaad moet dit een aandachtspunt zijn voor de komende competitie.

Maar toch overheerste het positieve gevoel na afloop.

Jammer voor de wedstrijd moest Lars Voskuilen van Caesar,  al vroeg met een zware hoofdblessure het veld verlaten.

De Ster koos vanaf het begin de aanval. Dat resulteerde al in de derde minuut in een assist van Guillermo Lange op Jeroen van Meyel die van dichtbij in de handen van doelman Stefan van de Berg kopte. In de 14e minuut waren de rollen omgedraaid, nu was het Jeroen die Guillermo bediende die de basis legde voor de zege 0-1. Guillermo zou later na een hattrick uitgroeien tot man of the match.

In de 20e minuut kreeg Caesar een corner. Scherp genomen dreigde de bal rechtstreeks het doel in te gaan, maar koppend gaf Ferrie Janssen het laatste  zetje 1-1 .

Even later was het Tom Peters die een bijna kans verijdeld zag worden door attent optreden van doelman Noel Jamin.

De Ster gooide nu het tempo omhoog en dat resulteerde in de 30e minuut in een steekpass door het centrum waar de attente Giel Pierey het buitenkansje benutte door laag in de verre hoek de 1-2 aan te tekenen.

De Ster bleef goed combinerend het initiatief houden en dat resulteerde in een inzet van Mike Haberland die nog net van de doellijn kon worden gehaald.

Met een ziedend schot van Dylan Dirks wat over de kruising vloog zette Caesar het laatste wapenfeit voor rust.

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld. De Ster vaak goed combinerend, schiep zich een aantal mogelijkheden om de zege veilig te stellen. Maar weer uit een stilstaand moment kopte Stan Erkens de gelijkmaker in de touwen.

De dubbele bewaking op Giel kwam Guillermo goed uit want 5 minuten later schoot hij wederom raak 2-3 en weer twee minuten later was het invaller Marko Jevric die zich ontdeed van zijn tegenstander en de bal panklaar legde voor Guillermo en dat betekende vanmiddag een goal 2-4.

Tom Peters zette het slotakkoord door in de 90e minuut nog de 3-4 te scoren.

Tom Peters was ook samen met Jori Driessens de beste speler aan Caesar’s zijde.

Terugblikkend had De Ster aanvallend sterke momenten. En ja, men krijgt te gemakkelijk nog doelpunten tegen. Maar we hebben wel lekker gewonnen.

En als Timo Haberland en Boyd Stoffels bij aanvang van de competitie speelklaar zijn krijgt het elftal nog een welkome versterking.

Zondag a.s. speelt De Ster tegen Volharding uit Vierlingsbeek. Voor De Ster een oefenwedstrijd om de puntjes op de i te zetten voor de nakende competitiewedstrijd tegen Chevremont.

SG