De eerste bekerpunten zijn binnen tegen 2e klasser RVU uit Rothem. Met vlagen werd er in de eerste helft goed gevoetbald, maar sprankelend werd het niet. Waarschijnlijk ging De Ster er van uit dat men dit varkentje thuis wel even zou wassen. En de eerste helft was best aardig met een beter De Ster tegen een fris spelend RVU.

Maar niemand keek er van op dat Guillermo Lange (soms sprankelend, soms timide en te weinig meeverdedigend) uit een pass van Bob Dukers in tweekeer doelman Crescente passeerde 1-0.

Bob Dukers miste nog duidelijk wedstrijdritme en miste misschien ook zijn maatje Timo op het middenveld. Maar er was nog een ander reden, Bob had nieuwe wedstrijdsokken en die waren nog niet goed ingelopen. Tja, dat kan.

Tot de rust golfde het spel in een hoog tempo op en neer, waarbij op viel dat RVU wel vaak de defensie van De Ster in de problemen bracht.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, de ploegen startten, ondanks de hoge temperaturen, weer in een hoog tempo. Maar in de 55e minuut besliste RVU zelf de wedstrijd. Een kapitale blunder, waardoor de doelman van RVU zich gedwongen zag om de vrij voor hem opduikende De Sterspeler te vloeren. Scheidsrechter Janssen, goed fluitend, gaf daarop rood en penalty.  Giel een penalty missend is een zeldzaamheid, maar invaller doelman van Winssen stopte de pingel, maar uit de rebound was Tim op de Camp degene die alsnog het net wist te vinden.2-0.

En toen gebeurde iets heel vreemds. De Ster dacht weer dat de buit binnen was en handelde daar ook naar. Alle scherpte verdween en RVU  met tien mensen nam het initiatief volledig over van De Ster, speelde beter dan de thuisploeg,  en schiep zich een aantal mogelijkheden voor de aansluitingstreffer maar aanvoerder Hodselmans en doelman Armani wisten de zaak toch tot een goed einde te brengen.

Er zal meer nodig zijn dan vandaag om  a.s. zondag bij onze buren in Beek de punten weg te halen.

De oefenwedstrijd a.s. dinsdag tegen Sittard gaat niet door.