Op de avond dat PSV haar Champions League ticket zou verspelen hadden toch diverse supporters van beide verenigingen de voorkeur gegeven aan een avondje op ’t Hetjen in Stein.

Voor het trainersduo Ricksen/Beaujean was het de ultieme testcase na een rommelig (corona) oefenprogramma, voor Danny Volkers, trainer van Meerssen, de ouverture naar de competitie die a.s. zondag van start gaat in de hoofdklasse.

Meerssen had zich in de afgelopen transferperiode dusdanig versterkt dat de algemene verwachting was dat De Ster een zware dobber aan Meerssen zou krijgen.
En dat bleek al direct.. Vanaf de aftrap wervelde heel Meerssen met Bob Vankan, Siem van Dijk, Richard Hannon, Demen Roumen en Nino Everaers in de hoofdrol door de Ster linies.
Heel hoog druk zettend kwam De Ster in de eerste 20 minuten niet verder dan tegenhouden. Wat men Meerssen kon verwijten is, dat zodra men in kansrijke positie kwam, men de scherpte voor het doel miste. De defensie van de Ster, met Davy Hodselmans in een glansrol, kreeg langzaam wat meer vat op de bezoekers.
Maar in de 26e minuut kreeg Meerssen op de rand van de zestien een vrije trap. Bob Vankan schoot die onhoudbaar hoog in de verre hoek over doelman Noel Jamin. Gek genoeg kwam De Ster hierna beter in de wedstrijd.
Een splijtende uitval had bijna de 1-1 betekend. Maar Meerssen viel nog steeds aan maar nu hadden ook Roel Heffels, Ruben Custers en Dani Boutsen beter grip op de tegenstander.
Na de rust ging De Ster, onder leiding van Timo Haberland, ook wat meer de fysieke strijd aan. Daarbij groeide het centrale duo steeds meer in de wedstrijd. In de 65e minuut was het Guilermo Lange die een bal achter de linies op een vol sprintende Giel Pierey dropte, die op zijn beurt Tim op de Camp (heeft weer duidelijk stappen gezet) in staat stelde om de inmiddels ingevallen Geoffrey Jacobs te passeren 1-1.
Meerssen bleef, maar nu steeds meer opportunistisch , aanvallen. De Ster bleef loeren op een mogelijkheid. Giel groeide in deze slotfase uit tot de gevaarlijkste aanvaller. En plots kantelde de wedstrijd. Uit een corner van diezelfde Giel kopte Davy Hodselmans fraai de bal achter Jacobs, 2-1 . Een wanhoopsoffensief van Meerssen kon de Steinder defensie nu niet meer verontrusten.
Meerssen, mits men wat slagvaardiger wordt voor de goal, kan met vertrouwen de komende hoofdklasse competitie tegemoetzien, de derde divisie lonkt.
De Ster ondanks het gemis van noch vier basisspelers, speelde in de tweede helft een puike partij. Deze wedstrijd moet het team een enorme boost geven voor de nakende competitie….
A.s. zondag 11.30 u speelt De Ster thuis nog een oefenwedstrijd tegen Heksenberg alvorens men aan de bekerwedstrijden begint.