De Ster 2 pakt periodetitel in de 1e klasse! De Ster 1 verliest in emotionele wedstrijd van Adveo.

Half twee in de middag in een zonovergoten Stein. Alle morgenwedstrijden eindigde in een driepunter voor De Ster. Zonder ook maar een team tekort te doen kwam de grote verrassing uit Venray.

Promovendus De Ster versloeg koploper Venray in eigen huis 2-0 en nestelde zich aan de kop van de 1e klasse en pakte en passant de 1e periodetitel.

Het tweede kreeg een vuurproef van jewelste. Op bezoek bij koploper Venray speelde men haar beste wedstrijd van het seizoen. Met de rust nog een open wedstrijd met 2 prima reddingen van Robin Heynen die onklopbaar lijkt in de één op één situaties. Ook De Ster kreeg 2 mogelijkheden maar het bleef vooralsnog terecht op een 0-0 met rust. Na de rust was De Ster de betere partij. Met een exellerende Hoessein Benabdelouahab die tegen de boomlange Venrayspits niet alleen zijn duels won maar ook zijn kopduels, zorgde Marko Jevric na een puntgave aanval voor de verdiende 0-1. Venray probeerde alles maar het was de van een blessure teruggekomen en ingevallen Bart Linders die op assist van Marko Jevric de wedstrijd besliste 0-2. Hoe snel de jongelingen hebben geleerd bleek uit het professioneel uitspelen van de wedstrijd. Nog twee zaken, de vriendelijke ontvangst van de vereniging Venray, en de pluim op de hoed van de Venraytrainer die de tegenstander roemde door te spreken van een verdiende zege voor De Ster. Voor Hoessein had hij een speciaal compliment : “deze speler zou bij ons in Venray 1 spelen. Jammer dat hij zo ver weg woont”. Hoe dramatisch zou het uren later voor Hoessein eindigen.

De Ster 3 speelde thuis tegen Haslou 3. Het werd een boeiend duel waarbij na het eerste kwartier toen Ralf Doek met een kromme bal de doelman van Haslou verschalkte en de 1-0 liet aantekenen, Haslou het initiatief nam. Onder aanvoering van hun centrale man Guido Reubsaet trachtte Haslou de bakens te verzetten, maar mede door een uitstekende doelman Kai Dohmen wist De Ster de 0 vast te houden. Toen midden 2e helft Mark Habets de buitenspel omzeilde en met een prachtige lob de 2-0 liet aantekenen was het pleit beslecht. Tenslotte tekende Jeffrey Coumans de 3-0 aan voor dat Haslou de eretreffer scoorde 3-1.

Het vierde scoorde er lustig op los getuige de 4-6 overwining op Schimmert. Kenny Lemmens scoorde 3 maal, John Pantus 2 keer en Tom Janssen maakte het dozijn vol.

De Ster 5 bleef haar sterke periode verlengen. Nu werd Eikenderveld aan de zegekar gebonden 5-2. Bob Schoutrop opende de score met een gave kopbal en even later ging Maikel Melis aan de haal en tekende de 2-0 aan.Na de rust scoorde Robin Janssen nog 3 maal, eindstand 5-2.

De Dames combi verloor vandaag helaas uit met 6 -2

Maar voor de heren senioren waren er om half drie dus 12 punten uit 4 wedstrijden gehaald

Het eerste toog vol goede moed naar Oirsbeek. Men speelde op een te hard kunstgrasveld met volle zijwind een goed uur, maar na 2 afgekeurde doelpunten was het Adveo en de Scheids die het laatste halfuur het voortouw namen. Hoessein vanmorgen nog tot koning gekroond in Venray werd door twee misselijke gele kaarten binnen 10 minuten van het veld gestuurd door een scheids die wat goed te maken had voor Adveo. Nochtans speelde de Oirsbekenaren een dusdanig goed halfuur dat de zege meer dan verdiend was. Voor ons eerste wordt het tijd om uit eens een zege te bemachtigen.

Veteranen

Op de waarschijnlijk laatste zomerse zaterdag van het jaar, verloren de veteranen hun 3 punten. Met nadruk "hun 3 punten" , De Ster was veel sterker maar weigerde met name in de eerste helft succesvol af te drukken. Op het moment dat Maurice van der Wey namens SVE met een mooie vrije trap 0-1 aantekende, had het al 5-0 moeten staan!! Direct na de 0-1 tekende Jack Linders (na goed naar voren verdedigend werk van Willem Thewissen en een slimme pass van Misha Dreessen) op de voor hem bekende fenomenale wijze voor de 1-1. SVE beperkte zich tot de counter en zowaar ook hun tweede schot op doel was een beauty. 1-2 rust! De tweede helft bracht ondanks dat de Ster nog meer ervaring in de strijd gooide met Wil Leurs en Ron Marchal (samen

122 jaar) niets meer. Weer een vrij trap van 20 meter betekende zelfs de 1-3!

Voor de rest dient gezegd dat deze twee ploegen niet echt bij elkaar passen.

Er is altijd wat, meestal de scheids, maar ja, of de match nu in einighausen is of in Stein, het is altijd hetzelfde gezeur dus aan de man in het zwart (of mag dat ook niet meer gezegd worden??) ligt het niet. Het is de chemie tussen 2 teams en beiden zijn schuld! Een punt voor de jaarvergadering van de veteranen. Want voetbal in een vervelende sfeer is zeker voor de oldies, waar het gaat om de punten maar nog belangrijker om het plezier .....niet leuk !!