Vanmiddag speelde ons eerste elftal de derde competitiewedstrijd van dit seizoen uit bij Veritas in Neeritter. In de eerste tien minuten is het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd...

waarbij een schot van één van de Veritas aanvaller goed wordt gepakt door keeper Noël Jamin. In de negen minuut is het Timo Haberland die uit een goede Ster aanval op aangeven van Guillermo Lange de 0-1 weet te scoren. Na deze goal wordt De Ster steeds sterker en gaat erg goed voetballen. Een half mislukte voorzet van Dani Boutsen kan de keeper van Veritas maar net tot corner verwerken. In de achttiende minuut de volgende goede aanval van De Ster, en het is Bob Dukers die na goed voorbereidend werk van Boyd Stoffels net voor langs het Veritas doel schiet. De Ster voelt vanaf dit moment dat een tweede doelpunt in de lucht hangt. Schoten van achtereenvolgens Guillermo Lange en Bob Dukers worden door Veritas verdedigers van de doellijn gehaald. In de 21e minuut wordt bij de volgende goede Ster aanval Guillermo Lange binnen het strafschopgebied door een Veritas verdediger onderuit gehaald. De scheidsrechter geeft De Ster een terechte strafschop die door Bob Dukers onberispelijk wordt ingeschoten. Daar mee komt De Ster op 0-2 en lijken meer Steinse treffers een kwestie van tijd. Af en toe is er een tegenstoot van Veritas, maar De Ster verdediging geeft weinig echte kansen weg. De Ster blijft in deze eerste helft heer en meester. In een volgende goede aanval kan de Veritas verdediging Bob Dukers alleen stuiten via een overtreding die een gele kaart voor de verdediger tot gevolg heeft. De vrije schop wordt door Boyd Stoffels naast geschoten. In de 43e minuut misschien wel de mooiste aanval van De Ster. Via een prachtige combinatie van een aantal Ster spelers die de bal allen slechts één keer raakten is het Guillermo Lange die dit kunststukje net niet tot doelpunt nummer drie kan verwerken. De rust breekt aan met een 0-2 voorsprong voor De Ster.

Na de rust is er plotseling een heel andere wedstrijd te zien. Veritas heeft enkele wissels toegepast, en schiet fel uit de startblokken. De Ster moet achteruit en speelt veel te slap, men is nog aan het nagenieten over de goede eerste helft en denkt dat de overwinning al binnen is. Een foutje van de tot dan toe foutloos spelende Davy Hodselmans kan nog net gecorrigeerd worden door Roel Heffels. Het is een stevige waarschuwing van Veritas aan het adres van De Ster. In de 50e minuut wordt een doelpunt van Veritas door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. Dit is de tweede waarschuwing voor De Ster. In de 53e minuut de volgende gevaarlijke Veritas aanval, gelukkig weet keeper Noël Jamin de aansluitingstreffer van Veritas te voorkomen. In de 58e minuut is het dan toch raak voor Veritas. Een goede aanval waarbij door De Ster verdediging veel te slap wordt ingegrepen betekent 1-2, en daarmee alle hens aan dek. De Ster probeert om het tij te keren, en bij een prima tegenaanval wordt Boyd Stoffels door de af en toe warrig fluitende scheidsrechter ten onrechte afgefloten voor buitenspel. In de 71e minuut ontsnapt De Ster aan de gelijkmaker doordat keeper Noël Jamin bij een grote kans voor Veritas spits Rob Verkoelen de sterkste van de twee blijkt te zijn. In de 78e minuut krijgt Timo Haberland voor een geringe overtreden net buiten de 16-meter een gele kaart, de vrije schop die Veritas aan de vermeende overtreding van Timo overhoudt schiet Sjoerd Linssen gelukkig naast.

Hierna golft het spel op en neer, en in de striemende regen krijgen zowel Veritas als De Ster nog enkele kansjes. In de 81e minuut is het weer keeper Noël Jamin die een goede Veritas mogelijkheid onschadelijk weet te maken. Bij de tegenaanval die daarop volgt wordt Gullermo Lange in het strafschopgebied onderuit gehaald en de scheidsrechter wijst voor de tweede keer deze middag terecht naar de stip. Deze keer gaat Boyd Stoffels achter de bal staan en ook hij schiet deze strafschop zonder aarzelen prima binnen. Na deze treffer van De Ster knakt er iets bij tegenstander Veritas. Het geloof in een goed resultaat is weg, en De Ster kan de wedstrijd uitspelen en daarmee 3 heel belangrijke punten meenemen naar Stein. Een verdiende overwinning voor De ster dat het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk heeft gemaakt.

Als de nieuwe Corona maatregelen, die waarschijnlijk komende dinsdag bekend gemaakt worden, geen roet in het eten gooien, staat er volgende week weer een uitwedstrijd op het programma. Helaas zal dat weer zijn zonder de trouwe Ster supporters, die door het team en de elftalleiding erg worden gemist, vooral op die momenten dat het team het even wat moeilijker heeft. Komende zondag moet worden aangetreden in en tegen Geldrop. Dat is een uitstekend voetballende ploeg. Om daar ook weer een goed resultaat te behalen zal De Ster twee helften net zo goed moeten spelen als vandaag tegen Veritas het geval was tussen de 10e en de 45e minuut van de eerste helft. De afwezige supporters rekenen daarop.

Anton