Omdat de wedstrijd van ons eerste elftal vanmiddag niet door kon gaan, door Corona besmettingen bij tegenstander Venray, moest ons tweede elftal de eer van Stein hoog zien te houden.

Er werd gevoetbald tegen buurman Geleen Zuid 2, een prima team waar ons tweede elftal het vaak moeilijk tegen heeft. Winst zou voor beide teams betekenen aansluiting bij de kopgroep in de reserve 2e klasse.

In het begin van de wedstrijd was Geleen Zuid de betere ploeg. Zij legden het betere spel op de mat, en het leek net of bij De Ster een aantal spelers nog niet helemaal wakker was. Maar dat was schijn. Toch nog onverwachts werd het 1-0 voor De Ster toen Yves Jamin na goed voorbereidend werk van Frank Haenraets het net tegen zijn oud ploeggenoten wist te vinden. In de 19e minuut werd een doelpunt van Gino Hendriks wegens buitenspel terecht afgekeurd. Aangever Frank Haenraets had in dit geval beter alleen door kunnen gaan richting het vijandelijke doel.

Hierna brak een mindere periode van Ster  aan. Slecht uitverdedigen in combinatie met een fout van keeper Mitchel zorgde ervoor dat Geleen Zuid  op gelijke hoogte kon komen. Gezien het wedstrijdbeeld was dat niet onverdiend, maar wel onnodig.

De Ster leek weer even op te leven, maar een schot van Jeroen van Meijel werd door de uitstekende keeper van Geleen Zuid  gestopt. In de 31e minuut ontsnapte De Ster  aan een achterstand toen een schot van de spits van Geleen Zuid  buiten bereik van keeper Mitchel net naast het Ster doel verdween. Het was echter uitstel van executie. In de 39e minuut zorgde geklungel in het centrum van de verdediging van De Ster  ervoor dat Geleen Zuid  met een voorsprong de rust in kon gaan. De rust brak dus aan met 1-2.

In de rust werd Frank Haenraets vervangen door Jari Knoops, die goed inviel. In de 49e minuut belande een vrije schop van Gino Hendriks in de Geleen Zuid muur, maar dit was wel de opmaat voor een half uur van goed aanvalsspel van De Ster. In de 52e minuut kwam De Ster verdiend op gelijke hoogte. Een prima aanval, gevolgd door een mooie voorzet van Brian Debie wordt door Jari Knoops op knappe wijze in het Geleen Zuid doel gewerkt. Duidelijk is vanaf dat moment dat De Ster begint te geloven dat winnen van Geleen Zuid vandaag mogelijk is.

In de 61e minuut is het Brian Debie die op zijn beurt uitstekend voorbereid werk van Gino Hendriks in een fraai doelpunt weet om te zetten. De Ster komt op 3-2 en nu men voor de tweede keer deze middag op voorsprong komt besluit men om maar op de ingeslagen weg voort te gaan. In de 63e minuut gaat een schot van Jeroen van Meijel maar net naast. Mede door het intensieve en positieve coachen van trainer Ali Sabri gaat De Ster steeds beter spelen. Het kan dan ook niet lang duren voordat de 4-2 op het scorebord gaat verschijnen. In de 70e minuut is het inderdaad zover. Brian Debie rond een prima Ster aanval af en scoort zijn tweede treffer van deze middag.

Vervolgens verslapt bij De Ster de concentratie even. Een gevaarlijke aanval van Geleen Zuid eindigt in een vlammend schot dat uitstekend wordt gepakt door keeper Michel Hissink. Direct daarop een knappe tegenaanval van De Ster waarbij Gino Hendriks Brian Debie in scoringspositie brengt, maar dit keer is de keeper van Geleen Zuid de baas.

Tegen het einde van de wedstrijd lijkt het nog even spannend te worden. Geleen Zuid dringt aan, en een gevaarlijke kopbal van één van de voorwaartsen van Geleen Zuid wordt op een spectaculaire wijze door keeper Mitchel Hissink tot hoekschop verwerkt. Hiermee maakt Mitchel zijn fout uit de eerste helft helemaal goed en voorkomt de aansluitingstreffer van Geleen Zuid.

Na 91 minuten blaast de scheidrechter af, en heeft De Ster een verdiende overwinning behaald op een goede tegenstander. Dit zal dit jonge team zeker het nodige vertrouwen geven voor de komende weken. En dat is zeker nodig, wetende dat komende zondag de uitwedstrijd tegen koploper Limburgia 2 op het programma staat. Het zou een knappe prestatie zijn als men die uitwedstrijd met een gelijkspel weet af te sluiten. En dat dit niet onmogelijk is wordt vanmiddag bewezen door Merefeldia 2, dat thuis met 2-2 gelijk wist te spelen tegen de koploper in deze afdeling.

Anton