Helaas maar waar, onze beide topteams zullen het komende zondag moeten doen zonder de trouwe supporters. De laatste maatregelen van de overheid bij het bestrijden van de Corona pandemie verplicht elke voetbalvereniging om het complex gesloten te houden voor bezoekers. Dat zullen dan ook vreemde, stille wedstrijden worden.

Ons eerste elftal gaat het opnemen tegen Venray. Onze tegenstander van hedenmiddag wist haar beide eerste competitiewedstrijden te winnen thuis tegen Chevremont (4-3) en uit tegen Venlosche Boys (0-5). Venray is dan ook duidelijk een tegenstander van formaat.

Vorige seizoen heeft De Ster alleen de uitwedstrijd tegen Venray mogen afwerken. Er werd toen verloren met 4-3. Dat was onnodig, vooral fouten in onze verdediging zorgen er toen voor dat Venray er met de 3 punten vandoor kon gaan.

Grote man bij de bezoekers van komende zondag is spits Niek Versteegen. Tegen Chevremont maakte hij 3 van de 4 doelpunten, en ook tegen Venlosche Boys was deze superspits een voortdurende plaag voor de verdediging van Venlosche Boys. Maar Venray is beslist meer dan deze ster. De ploeg beschikt over een sterk middenveld en een goede aanval. Net als vorig seizoen lijkt de achterhoede van deze ploeg iets minder te zijn. Daar liggen dan ook de kansen voor onze jongens.

Zoals ook is gebleken tegen Chevremont en Venlosche Boys gaat het vaak om de details die beslissen over het winnen of net niet winnen van onze wedstrijden. Een kans missen of even het verliezen van de concentratie is dodelijk. Komende zondag zal dan ook iedereen vanaf de eerste tot de laatste minuut 100 % geconcentreerd moeten zijn. Alleen dan is een goed resultaat tegen Venray mogelijk. Het kan voor de gedwongen afwezige Ster supporters een prachtige zondag worden als De Ster komende zondagmiddag de 3 punten in Stein kan houden. Winst betekent ook dat onze ploeg de komende weken lekker kan gaan meedraaien in de middenmoot van de 1e klasse. Een klasse waarin De Ster zonder meer thuishoort, zoals de vorige, helaas veel te vroeg geëindigde competitie, en de eerste 2 wedstrijden van deze competitie heeft bewezen.

Ons tweede elftal gaat het opnemen tegen buurman Geleen Zuid 2. Ook hier helaas zonder publiek. Ons tweede elftal wist afgelopen zondag uit met 3-3 gelijk te spelen tegen Merefeldia 2. Een wedstrijd waar winst zeker mogelijk is geweest.

Geleen zuid 2 was in de vorige competitie één van de betere ploegen in de reserve 2e klasse. Dit jaar wist onze tegenstander van komende zondag de eerste wedstrijd te winnen  van FC Oda 2 met 0-1 en speelde het gelijk tegen DESM 2 met 1-1. Het lijkt er dus op dat Geleen Zuid een tegenstander is die niet zo makkelijk scoort, maar die ook niet veel kansen en daarmee mogelijke doelpunten weggeeft. Ster 2 zal het moeten stellen zonder Geoffrey van Hecke die in de eerste wedstrijd van dit seizoen een zware blessure heeft opgelopen. Aanvallend is dat voor ons tweede elftal zeker een verlies, maar afgelopen zondag is tegen Merefeldia 2 bewezen dat ook andere jongens voor de doelpunten kunnen zorgen. Ook van ons tweede elftal zal inzet, strijd en 100 % concentratie worden gevraagd om tot winst te komen. En dat is voor dit zeer jonge, talentvolle elftal, een best grote opgave. Trainer Ali Sabri en leider John Geuns hebben dan ook de zware taak om het team op scherp te zetten en te houden gedurende de gehele wedstrijd. Winst zou ook dit team helpen om de weg omhoog in te zetten.

Anton