Na de ongelukkige nederlaag in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Venlosche Boys stond zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Chevremont op het programma.

Ook Chevremont verloor haar eerste competitiewedstrijd uit tegen Venray. En ook die nederlaag met 4-3 kwam in de dying seconds van de wedstrijd tot stand. Voor beide ploegen zou een overwinning dus zeer welkom zijn.

De Ster speelde in dezelfde opstelling als vorige week. Beide ploegen begonnen wat nerveus aan de wedstrijd, maar gaandeweg kwam de wedstrijd meer op gang. Na ruim 20 minuten kwam De Ster op 0-1 na een goede aanval over de linkerkant waarbij Tim op den Camp het net wist te vinden. Helaas kon De Ster niet lang van deze voorsprong genieten. Een lange diepe bal werd door keeper Levi Hanckmann verkeerd beoordeeld, en hij moest een overtreding maken buiten het strafschopgebied om een doelpunt te voorkomen. De vrije schop die daaruit volgde werd door Chevremont hard ingeschoten, en Levi moest een reboud toestaan, waar Chevremont wel raad mee wist. De 1-1 lag in het net, en dat was beslist niet nodig geweest.

Gelukkig rechte De Ster de rug. Men pakte de draad weer op en na ruim een half uur na weer een goede aanval over de linkerkant was het Mike Olijve die onze ploeg weer aan een op dat moment verdiende 1-2 voorsprong hielp. De meegereisde Ster supporters ging er vanaf dat moment eens goed voor staan, want De Ster ging in de loop van de eerste helft steeds beter spelen. Het was dan ook een bittere pil dat Bob Dukers volkomen onnodig een penalty veroorzaakte door een onbesuisde overtreding op een speler van Chevremont binnen de beruchte lijnen te maken. De penalty werd door de Chevremont speler onberispelijk ingeschoten.

Nog voor de rust kwam De Ster voor de derde keer deze avond op voorsprong. Mike Olijve scoorde een prachtige goal, door de Chevremont keeper die wat te ver voor zijn goal stond met een lob van zeker 45 meter te verschalken. Met een paar goede reddingen wist keeper Levi Hanckmann de Chevremont spitsen voor de rust van verder scoren af te houden zodat met een voorsprong van 3-2 de rust aanbrak.

Na de rust werd het voetbal van beide kanten steeds minder. Door beide ploegen werd te vaak te snel de lange bal gehanteerd. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar het lukte Jeroen van Meijel (ingevallen voor Timo Haberland) en Sammy Sabri niet om de 4-2 achter keeper Roex te schieten. Helaas werd het missen van deze goede kansen De Ster fataal. Niet ingrijpen aan de rechterkant van de verdediging betekende dat de Chevremont spits de 3-3 kon aantekenen. De Ster wilde zich nog niet neerleggen bij dit gelijke spel, en trok weer fel ten aanval. Er kwam nog een goede kans, maar ook die werd niet benut. Bijna had De Ster weer met lege handen gestaan. Keeper Levi Hankmann liet ver in de blessuretijd een hoge (door de regen nat geworden) bal los, maar gelukkig konden Ster verdedigers de bal net voor de voeten van de Chevremont aanvallers wegtrappen.

Al met al een meer dan verdiend punt voor De Ster in een wedstrijd waar er zeker meer had ingezeten. Wat heel duidelijk is na de eerste twee wedstrijden is dat de ploegen in de deze klasse erg aan elkaar gewaagd zijn. Kleine en grotere fouten in de verdediging worden door onze tegenstanders dan ook direct afgestraft. Dat zal de komende wedstrijden thuis tegen Venray en uit tegen Veritas beslist beter moeten willen deze beide wedstrijden wel gewonnen kunnen worden.

Anton.