Toen Sjors Boots, het Venloos goudhaantje, in de 90e minuut vanaf de rechter verdedigingsachterlijn in een poging van “leg me maar neer of laat me door” drie verdedigers passeerde en de uitstekende doelman Levi Hanckmann alsnog passeerde moest het knap van repliek dienende De Ster alsnog het hoofd buigen. 1-2.

Anderhalf uur lang hield De Ster het technisch knap spelend Venlosche Boys van zich af. In de 70e minuut dacht Jan en alleman dat De Ster alsnog de genadeklap kreeg door een snelle uitbraak van de bezoekers die knap werd afgerond door Youri Sprengers 0-1. Maar juist vanaf dat moment bereikte de wedstrijd haar apotheose. De Ster rechte nog een maal haar rug. Juist aanvoerder Davy Hodselmans begreep dat er nog een tandje bij moest en in de 77e minuut was hij het die met buitenkantje de bal via verdediger Boots (tenminste één Boots die meewerkte) over de doellijn prikte 1-1.

20200920 art

De Ster probeerde nu door te drukken en forceerde enkele hachelijke momenten voor het Venlodoel. Maar het was toch Venlo, zoals hierboven gememoreerd, dat in de slotminuut toesloeg.

Trainer Jean Maas had van de nood een deugd gemaakt. Het elftal draaide stroef en men liep met het als maar tomeloos aanvallen constant in het mes van de tegenstander. Vandaar dat de box to box players Dukers en Timo Haberland een meer defensieve taak kregen toebedeeld. Dat gaf aanvankelijk de vlot combinerende bezoekers een groot overwicht omdat De Ster de bal aan Venlo “gunde”. Na een zwaar kwartiertje kreeg De Ster vat op de combinatiedrift van Venlosche Boys en kon men eens voorzichtig aan wat aanvallen gaan denken. Gevolg  van dit alles een 0-0 ruststand.

Na rust startten de bezoekers weer overdonderend maar het verdedigingsblok met doelman Hanckmann aan het hoofd hield stand.

Net toen het evenwicht weer was hersteld sloeg Venlo voor de eerste maal toe door het openingsdoelpunt in de 70e minuut. Uit voorzorg werd Timo Haberland naar de kant gehaald, maar die werd meer dan voortreffelijk vervangen door Jeroen van Meijel. De Ster speelde vanaf nu haar beste gedeelte, scoorde de gelijkmaker, maar moest toch haar meerdere erkennen door –wederom- een doelpunt in de slotminuten. Iets wat de ploeg het vorig seizoen tegen o.a. Susteren, Deurne, Chevremont en ZSV overkwam.

De Ster 2 speelde gelijk tegen Lindenheuvel-Heidebloem Comb. Bij rust keek De Ster tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust trok het jeugdige De Ster de stand recht maar vergat een van de vele kansen te benutten voor de eindzege 1-1.

De Ster 2 speelt veelal tegen oudere tegenstanders die niet al te graag sprintjes trekken. Zo ook gisteren. Maar men vergeet vaak zelf het tempo in de wedstrijd te verhogen om zo de tegenstander te overspelen.

Sef Geuskens