Wij hebben er met z’n allen lang naar uit gekeken, maar komende zondag is het dan eindelijk zover. De competitie seizoen 2020/2021 gaat van start. De oefenwedstrijden en de bekerwedstrijden liggen achter ons, vanaf zondag gaat het er echt om.

Ons eerste elftal mag in haar eerste thuiswedstrijd direct aantreden tegen één van de topploegen uit de 1e klasse. Venlosche Boys komt onze eigen arena met een bezoek vereren. En Venlosche Boys heeft tot nu toe dit seizoen indruk gemaakt. In de bekerwedstrijden 3 royale overwinningen met een doelcijfer van 14-1. Een ploeg dus die heel gemakkelijk scoort en die maar weinig kansen weggeeft. Verder ligt de uitwedstrijd tegen venlosche Boys van het vorige seizoen nog vers in het geheugen van menige Ster supporter. In die wedstrijd stond De Ster in een half uur tijd met 5-0 achter. In die wedstrijd had De Ster een volledige off-day. Helaas is er vorige jaar door het uitbreken van de Corona crisis nooit een thuiswedstrijd geweest met de kans op revanche en het gewenste eerherstel. Prachtig zou het natuurlijk zijn als die revanche komende zondagmiddag gaat plaatsvinden.

Het team van trainer Jean Maas en assistent Frans Beaujean heeft in de bekerwedstrijden weliswaar matig gepresteerd, maar er zijn toch ook momenten geweest waarin wel degelijk te zien is geweest dat dit team prima kan voetballen. Alleen gebeurde dit vaak op momenten dat de zege in feite al ver uit het zicht was. Men begon vaak veel te gemakkelijk aan de wedstrijden onder het motto “dat regelen wij wel even”. Duidelijk mag zijn dat dit vanaf komende zondag tot en met de laatste wedstrijd van deze competitie in de eerste klasse absoluut niet kan. Er zal iedere wedstrijd van het begin tot het einde geknokt moeten worden voor een goed resultaat. Geen enkele speler in het team mag verzaken. Concentratie en de wil om te winnen moet vanaf nu van het team afdruipen.

Ons team kan deze competitie ongetwijfeld ook weer rekenen op de trouwe supporters die het team ook vorige jaar hartstochtelijk hebben ondersteund. Heren van Ster 1: stel de trouwe supporters niet teleur. Verliezen is nooit leuk, het kan gebeuren tegen een veel betere tegenstander, maar tegen alle gelijkwaardige ploegen in deze klasse moeten op basis van instelling en karakter de 3 punten worden binnengehaald. Winnen van een topploeg als Venlosche Boys zou een mooie bonus zijn, en met de juiste instelling vanaf de eerste minuut is De Ster tot heel veel in staat. En is het dus heel goed mogelijk dat de 3 punten deze zondagmiddag in Stein blijven.

Ons tweede elftal mag het bij de opening van de competitie opnemen tegen Lindenheuvel. Deze ploeg zat vorige jaar ook bij De Ster 2 in de competitie, maar toch is er slechts voor een enkele Ster speler sprake van “oude bekenden”. Want ons tweede elftal is dit jaar een compleet vernieuwd elftal dat onder leiding staat van trainer Ali Sabri en assistent John Geuns. Trainer Sabri heeft de afgelopen 3 jaar veel succes gehad met Groene Ster 2, en is met het trainen van ons tweede elftal begonnen aan een nieuwe uitdaging. Het elftal zelf bestaat voor het grootste deel uit spelers van onze JO-19 van vorig seizoen aangevuld met een paar ervaren krachten zoals Steffen Laumen, Jari Knoops en Frank Haenraets. Mooi is om te zien dat dit elftal iedere week beter gaat presteren, en dat het enthousiasme bij trainer en team groot is. En met dit enthousiasme komen ook de resultaten. In de beker werd de eerste wedstrijd nog (onverdiend) verloren van Walram 2, maar daarna volgde knappe overwinningen op Sporting Heerlen en Scharn. Vooral de eerste helft tegen Sporting Heerlen was van een behoorlijk niveau. Het bekeravontuur is voor ons tweede elftal dan ook nog niet ten einde. Tussendoor werd ook nog geoefend tegen de JO-19 van Scharn dat uitkomt in de 4e divisie landelijk, en ook tegen een dergelijk goede tegenstander bracht dit nieuwe team het er prima vanaf.

Maar zoals wel vaker wordt gesteld: “resultaten uit het verleden zeggen niks over de toekomst”. Ook voor ons tweede elftal geldt dat het er vanaf komende zondag echt om gaat draaien. Het zou prima zijn als zondag van start wordt gegaan met een overwinning. Dat geeft dit team het nodige zelfvertrouwen. En dat kan weer helpen om het voetbal naar een hoger en vooral stabieler niveau te brengen. En tot slot voor de supporters: het lijkt erop dat het komende zondag mooi weer wordt. Ga dus vooral ook even kijken naar ons nieuwe tweede elftal. De trainer en deze jongens verdienen jullie steun.

Anton