Een keepersfout en een rode kaart. Voilà, de cadeautjes waren uitgepakt en de Brabanders vielen van de ene in de andere verbazing.

Na 6 minuten ging Levi in de fout met helaas de 0-1 tot gevolg. Even later diende De Ster zich de definitieve knock-out toe toen Guillermo tegen een rode kaart opliep. ( de tweede rode kaart voor De Ster in 3 wedstrijden). Vooraleer de geel/zwarten zich opnieuw gegroepeerd hadden lag de 0-2 in de touwen, overigens een prachtige goal uit een tikje terug op een vrijstaande verdediger die de bal precies in de driehoek knalde. Het restant van de eerste helft bleef De Ster achter haar tegenstander aan lopen en dat werd nogmaals uitgedrukt door de 0-3 in de 43e minuut.

Na de rust een ander spelbeeld. We zullen er nooit achter komen, nam Someren gas terug of nam De Ster met zijn tienen het commando over. Het zal wel van beide wat zijn geweest. Feit is dat “man of the match” Boyd Stoffels het team op sleeptouw nam. Een drietal schoten werden nog in extremis geblokkeerd maar daarna trof een kanonskogel eindelijk doel. Vanwege het feit dat Bob, Jeroen en Mike Olijve nog steeds niet in de wedstrijd zaten bleef Boyd  sleuren en de ingevallen Mike Haberland en Tim op de Camp brachten even later nieuw eland in het team. Tim prikte nog een bal op de lat, maar het bleef 1-3. Ofschoon Someren in de tweede helft tegen de tien geel/zwarten het initiatief volledig kwijt bleef de overwinning volledig verdiend.

De eerste helft van De Ster geeft nog veel zorg voor de nakende competitie.  En laat nu de tegenstander zondag Venlosche Boys zijn, het elftal dat ons in de afgelopen competitie na 28 minuten spelen met 5-0 opzij zette. Ik krijg er nu nog nachtmerries van. Hopelijk krijgen Jean Maas en Frans Beaujean het elftal tijdig op de rails en liefst zonder rode kaarten.