Deze bekerwedstrijd was vooraf een aantrekkelijk affiche. Was het niet zo dat in het recente verleden De Ster Angstgegner Sportclub 25 in eigen huis met 0-1 klopte en zo de promotie afdwong naar de 1e klasse.

Nu was het Sportclub 25 die met een tomeloze inzet, die later zelfs nog twee rode kaarten opleverden, De Ster zo goed als zeker uit het bekertoernooi knikkerde. Maar eigenlijk strafte De Ster zich zelf.

DE “zwaar beladen” wedstrijd startte net als vorige week op EFC met een geweldige kans voor de Ster, maar Mikey Olijve duwde de bal in de handen van doelman van de Walle. De Ster hield het overwicht en Sportclub moest vaak ten koste van overtredingen de boel recht houden. Scheidsrechter Heuts moest vaak de fluit hanteren en daar waren de gasten niet van gediend en dat leverde weer gele kaarten op. Er ontstond een wedstrijd waarbij De Ster het overwicht had en de bezoekers, vooral in de persoon van Frank Kamp, gevaarlijk counterde. In de 30e minuut kreeg De Ster een vrije trap op ca. 20 meter van het doel. De man in vorm, Boyd Stoffels, liet zich dit kansje niet ontnemen. In eerste instantie knalde hij nog op de muur, maar de terugspringende bal kwam weer bij Boyd terecht en nu maaide Boyd de bal laag en hard langs doelman van de Walle 1-0.  Tot de rust veranderde het spelbeeld en de stand niet meer.

Na de rust deelde de Ster opnieuw een klap uit aan Sportclub. Timo Haberland zette een aanval op, de bal belandde op rechts bij Tim op den Camp, die Timo bediende die de bal langs doelman van de Walle schoof. Een terechte beloning voor de “alleskunner”.

DE thuisclub dacht de prooi binnen te hebben, maar plots kreeg Bart Diederen op rechts de gelegenheid op rechts om gave voorzetten te produceren en dan heeft Sportclub in de persoon van Kamps een gevaarlijke spits.

Maar eerst kreeg Jeroen van Meijel, lopend en sleurend, nog een gave mogelijkheid op de 3-0 maar diens inzet ging over.

Hierna begon het ”Luuk de Jong” kwartiertje voor Frank Kamps die met twee rake kopballen in de 55e en 69e minuut plots de 1-2  en  2-2 scoorde.

De Ster nam het initiatief hierna weer over, maar ondanks het feit dat Sportclub nog twee veldverwijzingen aan zijn broek kreeg kwam De Ster ook niet meer aan scoren toe.

De Ster 2 wist haar bekerwedstrijd met 4-2 te winnen. Na een aanvankelijke 0-1 achterstand nam de Ster een 3-1 voorsprong met rust, die na de pauze werd uitgebreid met een prachtige 4-1 treffer.

De einduitslag 4-2 was een terechte beloning.

ster art banner 1