Wedstrijdverslagen

De Ster 1 en 2 laten zich niet intimideren door tegenstander en pakken 6 punten.
De Ster 1 pakt gedecideerd de overwinning op een knoterend Willem 1!
De Ster speelde weer eens ec ht voor de overwinning. Vanaf de aftrap bepaalde de thuisclub het gebeuren. Maar alle goede bedoelingen ten spijt stond het met rust nog altijd 0-0. De Ster 2 speelde de eerste helft BSV Limburgia aan gort 3-0.De godenzonen zijn helemaal los van God en speelde Born 2 via een 1-4 helemaal weg.

De Ster 4 speelde inderdaad vandaag hun beste wedstrijd in de derde helft en verloor met 1-5. Het vijfde is op oorlogspad en wist in Berg en Terblijt een “normale” overwinning te behalen 1-3 en mooi de koppositie in te nemen. Doel van het vijfde is om volgend jaar hoger te voetballen dan Haslou 3.

Weer schitterend weer en “ Sjengen oet Mestreech " op bezoek. De Ster startte overdonderend en de ene kans na de andere werden vakkundig om zeep geholpen door een toch sterk spelende Ikram en een geweldige reflex van de gastendoelman op een kopbal van Rob Schulpen. Willem I vroeg om de rust en kreeg het 0-0.

Na de rust een zelfde spelbeeld, Barney van der Heide is na zijn topseizoen nog niet gewend aan de dubbele bewaking, maar tien minuten na rust was hij attent op een scrimmage en tikte de bal in het net 1-0. Zeer verdiend!. Maar amper 8 minuten later kwam Willem 1 uit het niets terug via een geweldig afstandsschot van Muran Murtiaux 1-1. Even leek De Ster aangeslagen maar , onder aanvoering van de zeer sterk acterende Guido Cals op het middenveld, was het Asan Umut die een prachtige vrije trap van Guido op het hoofd van Asan deed belanden die zijn sterke partij bekroonde met de 2-1. Onder aanvoering van Guido Valkx probeerde Willem 1 nog de bakens te verzetten maar Rob en Guido op het middenveld hielden Valkx ver van het doel. Vlak voor het einde werd Randy Wanten getorpedeerd. Barney zette de pingel om in een verdiende 3-1 score. De magische krachten van ’t Hetjen blijven in stand 9 uit 3.

De Ster 2 startte overdonderend tegen BSV Limburgia. Al na 3 minuten was het Ricardo Lucassen die de 1-0 liet aantekenen. En als het tweede alle kansen had benut dan waren de dubbelte cijfers met rust al in zicht geweest. Nu was het de sterk spelende Marko Jevric en een assist op Lu Spaan genoeg voor de 3-0 ruststand. Vijf minuten na rust scoorde Marko de 4-0,tijd voor trainer Crutzen om te iedereen te laten voetballen. . Bijna ging dit fout, met 2 snelle doelpunten kwam BSV Limburgia terug in de wedstrijd. Maar met een schitterende lob was ‘man of the match” Marko Jevric de allesbeslissende factor 5-2. A.s. zondag gaan de reserves naar koploper Venray om te proberen de nooit verwachte koppositie over te nemen.

De godenzonen zijn weer echt op het rechte pad. Na een aarzelend begin werd nu weer Born 2 met 1/4 overklast. Tweemaal Caubo, Ralf Doek en Samet Uanik bepaalde de eindstand op 1-4. Het vierde had zijn dag niet en verloor met 1/5 van Geleen Zd. Alleen Oscar Nieskens wist te scoren. Het vijfde greep vanmiddag naar de koppostie door met 1-3 te winnen bij Berg “28. Martijn Spronkmans, Bob Dukers en Thijs Kemp zorgde voor de zilverlingen.

Even nog aandacht voor het tweede. A.s. zondag spelen ze uit op Venray die momenteel met 2 punten voorsprong op De Ster de ranglijst aanvoeren. Kan de promovendus opnieuw voor een stunt zorgen? Wij verwachten - gezien de korte reisafstand naar venray - veel supporters volgende week !

En dan onze veteranen :

Deze natte zaterdag, 25 oktober, stuiten onze veteranen op de roemruchte "kraaien" uit Sittard. De club van de latere bokser Arnold van der Lijde, de club waar Rob Schulpen zijn eerste stapjes zette (met toen nog rechte benen), de club ook waar de Driessen (spar) broers successen vierden samen met neef Harrie. Steinse jongens! Maar vandaag kwam de voormalige Steinse glorie op bezoek en dan weet men in Sittard "this is different cook"!

De Ster kwam maar niet in vol ornaat. Topscorer Conjour, spelverdeler Kellens jr., de man met de eeuwige jeugd Will Tiesto Leurs, oermens Peter Janssen, Frankie "de kat" Rutten, Robbie "Tholen" van der linden, Rosjee d'n Daom (hard werkend aan z'n comeback met een diamantharde mentaliteit), de getructe Robbie Kraus ....... Stonden allemaal langs de kant!!!

En toch wisten guardiola Fredriks en Guus Janssen weer een team neer te zetten waar je je de vingers bij aflikt.

Sittard werd overrompeld en na 5 minuten knikte Robert Lucassen op aangeven van Jacky Dassen de 0-1 binnen.

Onzorgvuldig afwerken was de oorzaak dat het niet al na 20 minuten gedaan was. Lucassen, Linders, Thewissen, Ubbink, Lacroix, Dreessen ....ze faalden jammerlijk. Sittard kwam plots 10 meter over de helft. Een schot op doel en de warme eikenhouten stem van René Hillen klonk over het veld "LOSSSS". Met de armen netjes in de lucht gaf de ervaren doelman het teken dat de makkelijk te vangen bal naast zou gaan. Helaas 1-1! Sittard rook bloed en even later maakt eerst Mat een fout door niet te ruimen. Thijs Otten (terug van een schorsing en met de boodschap dat hij rustig moest doen deze keer) bleef te rustigen liet z'n man voorkruipen 2-1. Rust. De pannen rammelden op het dak, Fredriks en Janssen moesten hun verhaal kwijt.

Het duo wipneus (Ron Marchal) en Pum (Jack Linders) werd herenigd. Wipneus moest de lange bal hanteren en Pum moest meer van links naar rechts bewegen. Willem mocht alleen nog buitenkant voet de snelle Ubbink zoeken. Neef Gerard ging Piele vervangen en moest druk naar voren zetten. Marc Lacroix (ex fortunees) mocht niet wijnen van de spelverdeler van Sittard. Geconcentreerd begonnen onze jongens en al snel tikte Jacky Linders na een pass van wipneus de 2-2 binnen. Eddy Ubbink liet de linksback van Sittard steevast zijn hielen zien! Of Ron Marchal of willen Thewissen bedienden de snelste Muun aller tijden en de goals 3 tot en met 7 waren allen kopieën. Met dien verstande dat onze 4e goal door Misha Dreessen werd gemaakt. De andere doelpunten waren allen voor de Pa van Bart, 10 jaar hoofdklasse, 1 jaar MVV en inmiddels al meer dan 50 jaar voetballen maken onze 58 jarige Jacky de Linder (nummer 1 in de pikorde) nog steeds LEVENS gevaarlijk.....en daarom dit weekend de belangrijkste speler van De Ster Clan.

Man of the match !!! 

Eindstand 2-7!!!

ESGEE & Sterman Jan  

 

 

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.