Tegen top vijf kandidaat Wittenhorst kleurde niet alleen het weer vooraf donker. Bij De Ster ontbraken naast Timo, die verwoede pogingen doet om nog dit seizoen terug te keren in de selectie, ook Sjoerd, Boyd en Randy in de basis. Trainer  Ton Kostermans van Wittenhorst, die De Ster omschreef als een van de best voetballende elftallen in deze klasse, durfde ondanks het gekortwiekte De Ster, niet vol voor de aanval te gaan. Zo ging de eerste helft zelfs om met een iets aanvallender De Ster.

Giel Piereij schept zich zijn kansen zelf als het niet anders gaat. Brian Debie begon voortvarend en zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd.  Guillermo had meer moeite met de mindere ondersteuning die hij genoot, en Jeroen moest telkens kiezen tussen de nr. 10  of de spitsenpositie.

Voeg daarbij dat Bob de handenvol had op het middenveld, ondanks het feit dat hij keihard ondersteunt werd door Mike, dan kom je bij onze verdediging terecht. Centraal ijzersterk in de personen van Ruud, Davy en Stan. Roel had een beste 1e helft maar blokkeerde in de tweede helft tegen de bonkige en lepe rechterspits van Wittenhorst Spreeuwenberg. Dani haalde een voldoende als stand-in voor Randy op rechter verdedigingsflank, maar is toch meer een middenvelder.

De angst voor Giel had Wittenhorst ook doen besluiten een dubbele dekking toe te passen maar kon niet verhinderen dat onze spitfire in het eerste half uur een paar mogelijkheden afdwong. Maar de grootste mogelijkheid kreeg Wittenhorst drie minuten voor rust, die te gehaast werd vergeven.

Na rust  probeerde Wittenhorst De Ster  vast te zetten op eigen helft maar De Ster wist keer op keer zich onder de druk uit te voetballen. Maar het was vooral Ruud die Wittenhorst te verstaan gaf dat er bij hem niets te halen was vandaag.

Vlak voor het einde kreeg Wittenhorst uit buitenspelpositie nog een grote mogelijkheid maar hun goaltjesdief Tom Zanders, die 10 minuten voor tijd zijn rentree maakte bij Wittenhorst kreeg de bal niet langs Ruud.

Toch een lichtpuntje. De 18 jarige Tim op den Camp maakte zijn entree in de hoofdmacht. Veel succes verder Tim.

Eén puntje was vandaag het maximale haalbare voor De Ster. Weliswaar is De Ster nog ongeslagen in 2020  maar wacht ook nog op haar eerste zege.

Bij kampioenskandidaat Geldrop misschien? Waarom niet, enigszins compleet kan De Ster elk team aan.

Sef

Bestel de clubhanddoek