En weer waren de slotminuten De Ster fataal.
En weer gingen er, net als vorige week, twee kostbare punten verloren. De stemming bij de geel/zwarten was er één van teleurstelling terwijl men vooraf had getekend voor een remise bij de koploper. Want naast de geblesseerde Timo Haberland, had ook het carnavalsvirus bij De Ster toegeslagen. Davy Hodselmans en Randy Wanten ontbraken op het appel met nogal wat omzettingen tot gevolg.

Dani Boutsen verhuisde naar de rechtsbackplaats, Stan Loog verving Davy centraal achterin en Mike Haberland vormde met Bob Dukers, ook niet okselfris, naar het middenveld. De wedstrijd: Chevremont trachtte in de openingsminuten De Ster te overrompelen maar De Ster verdediging speelde zeer geconcentreerd vanaf minuut 1. Roel Heffels en Ruud Schuman waren onverzettelijk en sleepte in hun werklust Stan en Sjoerd mee.

Dani had iets meer moeite met zijn supersnelle opponent maar boog niet. Op het middenveld was het vooral Mike Haberland, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, en die samen met Bob de angel uit het aanvallend gedeelte van Chevremont haalde. En in de voorhoede was het een geniale Giel Piereij die de Chevremont defensie vaak tot wanhoop bracht. In de 8e minuut forceerde De Ster een corner die door de stiekem mee geslopen Roel Heffels koppend werd omgezet in 0-1. Chevremont probeerde nog meer druk te zetten op De Ster en bij een moment van onachtzaamheid in de 20e minuut had Leroy Eerlinger na een gave combinatie de bal voor het intikken 1-1.

De Ster reageerde direct en uit een van de snelle aanvallen rondde Giel Piereij in de 20 minuut knap af. 1-2. Ook na de rust bleef De Ster de gevaarlijkste ploeg. Halverwege de tweede helft was Giel weer eens niet te houden waarna zijn schot eindigde op de paal. Even later was de Chevremont defensie geheel weggespeeld maar in extremis wist men de bal achter de reeds gepasseerde doelman Mark Vos van de doellijn te halen. Ondertussen was Daniel Meyer ingevallen aan Chevremont zijde, en bij De Ster besloot Davy toch maar met zijn virus hand en spandiensten te verlenen op het middenveld.

Onder een zwak leidende scheidsrechter braken de dying seconds weer aan. En in de 91e minuut was het Daniel Meyer, die net als in de heenwedstrijd, uit een rommelige situatie een onverwacht punt voor Chevremont redde. Afgezien van het “extra tijdsyndroom”speelde De Ster weer een prima partij voetbal en dat geeft weer veel vertrouwen voor de komende ontmoetingen.

Sef