Als een helderziende zag trainer Jean Maas het onheil weer naderen.

In de 92e minuut gaf scheidsrechter Bogers, nadat hij eerst een vlagsignaal van zijn ( neutrale) assistent negeerde, een vrije trap aan ZSV. De heftig reagerende coach maakte de linesman duidelijk dat er in de tweede helft geen oponthoud had plaatsgevonden en dat men nu al bezig was met minuut 92.  Maas zag weer de laatste minuten tegen Sportclub Susteren en Deurne voor zich. Kostbare punten gingen toen verloren. ZSV gooide alles wat nog lopen kon naar voren. De vrije trap werd afgeslagen maar in de rebound vond men Maarten Kuunders die Ruud Schuman in de lange hoek verraste 1-1.

En toen gebeurde iets wat maar zelden te zien is wanneer een ploeg na 93 minuten de gelijkmaker scoort. Geen enkele ZSV speler juichte om de onverwachte gelijkmaker alsof men zich schaamde over het inderdaad zwaar onverdiende punt. Nog pijnlijker was dat de scheids het spel niet meer liet hervatten en dus 15 seconden te laat de smeekbede van de De Stercoach inwilligde. Tja de scheidsrechter heeft gelijk ook als hij geen gelijk heeft.

Maar wat was het zuur voor De Ster dat een van zijn beste wedstrijden op de mat legde. Want waar gebeurt het dat op tien minuten tijd driemaal de paal een doelpunt in de weg staat. In de 16e minuut opende Guillermo het paalfestival, na een magistrale pass van absolute uitblinker Davy Hodselmans, die samen met Roel Heffels en Randy Wanten vandaag een onneembare veste vormde, gevolgd door een minuut later een flitsende aanval die door Jeroen van Meijel op de paal werd gedropt. Jeroen herhaalde dit kunststukje 8 minuten later toen de paal wederom redding moest brengen voor de uitblinker aan ZSV zijde, doelman Leon Thijs. Tussendoor zette Giel Piereij Boyd Stoffels ook nog eens vrij voor Thijs. Boyd verstapte zich en de bal vloog naast.

Na de rust was het overwicht van De Ster zo mogelijk nog groter. Binnen 5 minuten verschenen de geel/zwarten tweemaal voor doelman Thijs maar beide malen was de goalie de baas. Een penaltyrijpe situatie werd door de scheidsrechter weggewuifd.

Op het middenveld heeft Dani Boutsen zich een vaste plaats veroverd en samen met Bob verzette ze bergen werk vandaag waardoor de druk op het ZSV doel constant bleef.

In de 76e minuut bemachtigde Giel met een sliding de bal, ontdeed zich van een paar verdedigers, en schoot  in het zijnet. Direct hierna was het Guillermo (is nog goed als hij slecht speelt hoorde ik een opmerking langs de kant en daar zit een kern van waarheid in) die op de doelman stuitte.

Maar juist toen de supporters begonnen te denken het gebeurt niet meer vandaag was hij er. Gielke de Spitfire van de Ster werd door Jeroen vrij voor het doel gezet en nu had doelman Thijs echt het nakijken 1-0.

Met Jeroen noem je weer een onmisbare kracht. Als speler op 10 moest hij ook de spitspositie innemen en zo nodig verdedigen. En vandaag was de “onzichtbare” weer goed voor twee paaltjes en de assist. En van Gielke blijven wij genieten tot mei. Een speler die nooit opgeeft en door het publiek op handen wordt gedragen.

Wie nu na de 1-0 dacht dat ZSV haar verdedigende stellingen zou verlaten kwam bedrogen uit. De Ster bleef dicteren maar vergat definitief afstand te nemen. Iets wat, zoals hierboven al is uiteengezet, in the dying seconds nog noodlottig werd.

Sef

Klik hier voor meer wedstrijdfoto's en het bezoek van de prinsen van Stein.

web pano top