In een wedstrijd waarbij het voor beide ploegen gold de drie punten te pakken bleef De Ster ver onder haar niveau. Ondanks een groot veldoverwicht speelde De Ster matig en waren, op het eerste kwartier na rust na, vooral in aanvallend opzicht fantasieloos.  SSS ’18 daarentegen speelde echt als een ploeg die vocht voor haar laatste kans.

Vanaf de aftrap had De Ster een veldoverwicht maar was te onzorgvuldig om echte kansen af te dwingen. Van de andere kant loerden de bezoekers vooral door de attent spelende Koen Voesten en  hun spits Bas Joosten om op de counter iets af te dwingen. En warempel na een half uur spelen dwong door aarzelend optreden SSS’18 een corner af die in eerste instantie leek te worden afgeslagen, maar door een defensieve blunder kon alsnog Koen Voesten de bal zo maar binnen tikken 0-1.

Even leek De Ster hierna op te veren maar twee uitstekende reddingen van doelman Massop voorkwamen onheil.

Waarschijnlijk waren er pittige discussies geweest in het kleedlokaal van De Ster. SSS’18 werd direct na rust vastgezet in haar eigen strafschopgebied. In de 50e minuut zette Guillermo Lange Boyd Stoffels vrij voor doel maar zijn inzet strandde op de uitblinkende doelman Massop. De goal die De Ster even later scoorde was een even grote blunder als de 0-1 van SSS. Uit een ingooi van Bob Dukers liet iedereen uit Overloon zich verrassen waardoor Guillermo Lange vanaf 1 meter de bal maar hoefde binnen te knikken 1`-1.  De Ster zette nog een goeie 5 minuten aan en daarna ebde het offensief weg.

Het resterende halfuur behield De Ster het overwicht maar het bleef weer fantasieloos gebroddel waar de verdediging van SSS’18 niet wakker van lag en van de andere kant bleef Bas Joosten de aandacht vragen van de Steinder defensie maar daar is het verhaal dan ook mee verteld.

Sef