Johan Derksen kan nog zoveel zevere over de kunstgrasvelden, als hij vanmiddag in Weert was geweest had hij even hard geroepen dat natuurvelden verboden moesten worden in het amateurvoetbal. In de regel wordt het gras gemaaid op deze velden en dat is het. Vanmiddag lieten beide partijen zien dat een slecht onderhouden en ook nog eens extreem zompige weide het voetbal tot een loterij maakt. Wilhelmina probeerde het door opgedane ervaring met lange ballen naar voren, terwijl De Ster opbouwend vanuit de verdediging vaak halverwege struikelde over de bal en het veld.

Toch waren de eerste 20 minuten voor De Ster. In de 6e minuut dook Guillermo Lange vrij op voor het Wilhelminadoel maar een polletje bracht de levensgrote kans om zeep.

Vanaf dat moment had de snelle dribbelaar op rechts een haatverhouding met de grasmat. Halverwege de eerste helft nam het fysiek sterke Wilhelmina de wedstrijd over en kreeg de thuisclub ook een grote kans op de 1-0 maar ook hier stak het veld, in samenwerking met de sterk spelende De Ster verdedigers, een stokje voor. Met Wilhelmina in de aanval kwam de rust.

Na de thee was het aanvankelijk  weer Wilhelmina wat weer meer druk zette. Maar na een kwartier nam De Ster tot einde wedstrijd het initiatief over. Na nog een levensgrote kans voor de thuisclub nam De Ster vanaf de 65e minuut het heft in handen. Giel Piereij begon weer als vanouds aan zijn razendsnelle dribbels over de vleugels en stichtte veel verwarring in de Weerter defensie. Mede als gevolg hiervan en de druk van Boyd en Bob vanuit het middenveld ontstonden er levensgrote mogelijkheden voor De Ster. Maar Boyd, Guillermo, Giel en Jeroen hadden teveel moeite met het veld om tot verzilvering over te gaan.

Het eindsignaal van de goed leidende arbiter van de Ven, die meer moeite had met de steeds maar weer agerende thuisclub op leiding en tegenstander dan op de wedstrijd zelf, kwam dan ook met een 0-0. Geen slecht resultaat, al had er meer in gezeten.

Sef

ienie mini 2020 site

Meer nieuws volgt binnenkort!

jubi80jrleft250