Na de oefenwedstrijden tegen Horn en Schaesberg staan er voor het eerste elftal nog twee prachtige oefenwedstrijden op het programma. Beide wedstrijden worden op ons eigen complex gespeeld.
Om te beginnen wordt er aanstaande vrijdag 17 januari om 20.00 uur afgetrapt tegen onze buren van Geleen Zuid. Dit team is het afgelopen jaar via de nacompetitie gepromoveerd naar de tweede klasse en doet het daar uitstekend. Men staat op de tweede plaats, op maar één punt van koploper GSV’28.

Daarbij moet wel gezegd worden dat er tussen de nummer 1 en de nummer 5 in de tweede klasse maar 3 punten verschil zit, maar toch is de prestatie van Geleen Zuid zeer knap. Het team wordt getraind door Lei Beckers, en dat is binnen de Ster familie zeker geen onbekende trainer. Misschien komt ook Marco Jevric bij Geleen Zuid binnen de lijnen en kunnen wij dus met eigen ogen aanschouwen hoe Marco het in het team van Geleen Zuid ervan af brengt.

Op dinsdag 21 september brengt Alfa Sport een bezoek aan ‘t Hetjen. Alfa Sport speelt in de derde klasse, en is daar één van de betere ploegen. Voor Alfa Sport is deze oefenwedstrijd belangrijk omdat men de competitie gaat hervatten tegen de ongenaakbare koploper in die klasse te weten SV Argo. Dus een goed resultaat in de oefenwedstrijd tegen het twee klassen hoger spelend De Ster kan voor deze tegenstander een behoorlijk impuls voor het zelfvertrouwen betekenen. Maar ook voor De Ster kan deze laatste oefenwedstrijd, voordat de belangrijke competitiewedstrijd tegen Wilhelmina’08 in Weert de zondag erna verspeeld wordt, bij een goed resultaat een extra stukje zelfvertrouwen betekenen. Al met al een zeer interessante oefenpartij. Ook de wedstrijd tegen Alfa Sport begint om 20.00 uur.

Alle teams rekenen erop dat de vele trouwe supporters weer komen kijken naar de verrichtingen op ons mooie sportcomplex. Dus tot aanstaande vrijdag of volgende week dinsdag.

Anton