Beste supporters, leden van de supportersvereniging en andere belangstellende uit onze gemeente en omstreken,
In de allereerste plaats een heel gezond, voorspoedig en sportief 2020 gewenst. Wij hopen dat jullie ook in de tweede seizoenhelft ons eerste elftal regelmatig komen blijven aanmoedigen en hen te helpen om behoud van het eerste klasse schap veilig te stellen. Zoals jullie weten ligt het team met 16 punten behaald in 11 competitiewedstrijden prima op schema.

Uiteraard staat in jullie agenda de datum van zondag 26 januari 2020 al dik genoteerd als het moment waarop De Ster 1 de competitie hervat met een uitwedstrijd in Weert tegen Wilhelmina ’08.

Maar willen jullie het eerste elftal al weer eerder in actie zien dan hoef je niet zolang te wachten. Want de komende week worden op ons eigen complex een tweetal zeer interessante oefenwedstrijden gespeeld.

Op dinsdag 7 januari neemt het eerste elftal het op tegen Horn. Horn speelt in de 4e klasse, maar het is wel de vereniging waar onze oud topcoach van De Ster 2, Rudy Crutzen, de Septer zwaait. En dat betekent onder meer dat deze tegenstander van komende dinsdagavond verzorgt voetbal speelt volgens het 4-3-3 systeem. Kortom een tegenstander die zal voetballen naar zijn vermogen en zeker niet naar Stein komt om uitsluitend te verdedigen. Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar eerder in Horn, en toen werd het een krappe 1-2 overwinning voor De Ster. En ook al zijn de uitslagen van deze oefenwedstrijden niet van het grootste belang, het geeft wel aan dat Horn een prima tegenstander is om tegen te oefenen. Natuurlijk is er na afloop van deze wedstrijd de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog eens na te kaarten over wat beide elftallen deze avond hebben laten zien aan jullie als trouwe supporters.

Zaterdag 11 januari wordt er om 18.30 uur, ook weer op het eigen complex afgetrapt tegen vv Schaesberg. Dit aanvangstijdstip maakt het voor de trouwe supporters goed mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijd in de kantine al vast een hapje en een drankje te nuttigen. Gewoon makkelijk op deze zaterdagavond even met de familie iets eten en drinken bij De Ster en dan samen de wedstrijd gaan bekijken.

Schaesberg is voor De Ster zeker geen onbekende tegenstander. Toen beide ploegen een aantal jaren geleden nog in de tweede klasse speelden, waren de onderlinge ontmoetingen vaak wedstrijden die er om gingen wie er mee bleef doen om het kampioenschap in de tweede klasse. In het seizoen 2015/2016 slaagde Schaesberg erin om via een kampioenschap te promoveren naar de 1e klasse. Helaas moest men het afgelopen jaar een stapje terug doen en speelt dus nu weer in de 2e klasse. Voor deze competitie ontmoeten beide teams elkaar ook op het complex van de vv Schaesberg. Die ontmoeting werd door De Ster ruim gewonnen, Schaesberg moest duidelijk nog even zoeken naar de juiste balans in het elftal. In het begin van de huidige competitie kende Schaesberg een moeizame start, maar de laatste weken gaat het steeds beter. Het elftal gaat beter draaien, en uit de verslagen van het eerste elftal is te lezen dat het team goed voetbalt, alleen dat goed voetbal niet altijd ook winnen betekent en dus het behalen van 3 punten. Al met al kunnen beide teams van deze oefenwedstrijd een mooie pot voetbal maken.

Kortom: ook in de winterstop valt er nog genoeg te genieten op het Ster complex.

Tot dinsdag en/of tot zaterdagavond.

Anton