Wie op vrijdagavond de selectiespelers op het bulletin las werd blij verrast. Niet alleen de verwachte terugkeer van Bob Dukers, maar ook Jeroen van Meijel, Timo Haberland en Roel Heffels  kleurde het affiche. Zondagmiddag een half uur voor de aanvang moesten Timo en Jeroen echter opnieuw afhaken. Toch kwam er met de terugkeer van Bob Dukers een boost over het elftal.

Afgezien van de eerste twintig minuten heerste De Ster weer eens op het middenveld, mede ook doordat Dani Boutsen  steeds meer een rol opeist als middenvelder. Maar de absolute uitblinker deze middag was Bob Dukers. Na een gedwongen afwezigheid van zes weken nam hij samen met Dani, na een aarzelend begin, bezit van het middenveld en wist hij ook nog twee keer te scoren. Davy Hodselmans acteerde weer als vanouds als de grote leider van het team.

Heeze kampt eveneens met blessures. Daar kwam na de warming up nog Noud Douzé bij. Hij werd vervangen door Simon van Rijsingen. En dat bleek achteraf een goede keuze want na 7 minuten prikte hij,

na aarzelend ingrijpen van De Ster, de 0-1 binnen. Na deze treffer nam De Ster het initiatief over. Toen na een halfuur de matig gestarte Randy Wanten aan een solo over dertig meter begon, een vijftal spelers het bos instuurde, en de bal panklaar voor Bob Dukers klaar legde was de 1-1 geboren. Vanaf dat moment was het verdedigen geblazen voor Heeze maar tot de rust veranderde er niets aan de stand 1-1.

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Heeze kon de druk op de achterhoede niet aan en Bob Dukers, nu koppend, scoorde zijn tweede doelpunt in de 47e minuut  2-1 , gevolgd 7 minuten later door een afstandsschot van Boyd Stoffels 3-1.

In een van de zeldzame tegenstoten gaf de uitstekend leidende arbiter Jeroen Quinten een pingel aan Heeze. Jorg van Galen vond echter zijn meester in doelman Ruud Schuman die uitstekend pareerde. Hierna kreeg De Ster nog een handvol open kansen maar het bleef bij een dik verdiende 3-1 zege.

Afgezien van de bekerwedstrijd in en bij Wijnandsrade, op dinsdag 17 december aanvang 19.30 uur, kan De Ster met een goed gevoel gaan overwinteren. Straks als de selectie weer compleet is zijn de vooruitzichten weer rooskleurig. Op misschien drie, vier ploegen na hoeft men voor niemand onder te doen. Al met al kan het een fraaie lente worden zo vlak voor het 80 jarig bestaan van de vereniging.

Sef

Meer nieuws volgt binnenkort!

jubi80jrleft250