(behalve Randy Wanten)

Een aftastend spelend De Ster kwam tegen het nog zonder zege voetballend Venray weer niet uit de verf. Een angstig opbouwende defensie die de inspeelballen vaak als een boemerang zagen terugkomen, vleugelaanvallers die meer defensief werk moesten verrichten dan dat ze aanvallend bezig konden zijn, niets kon verhullen dat het ontbreken van de beide middenvelders Timo en Bob door niemand in de selectie kan worden opgevangen.

De twee wapens van dit elftal, techniek en snelheid verdwenen ook vandaag als sneeuw voor de zon. Venray joeg vanaf het begin De Ster op, won veruit de meeste duels en pakte zowat iedere tweede bal. Via de vleugels waren ze keer op keer gevaarlijk in de aanvangsfase maar  gelukkig voor De Ster bleven ze vooralsnog pover in de afwerking of vonden weer een sterk keepende Ruud Schuman op hun weg.

En plots verscheen De Ster in de 20e minuut voor het eerst voor het doel van Venray. Boyd Stoffels werd vrijgespeeld en knalde met zijn linker keihard in het dak van het doel 0-1. Venray trok weer opnieuw ten aanval, kreeg weer kansen, miste weer. Tot in de 35e minuut De Ster de tweede echte aanval opzette, op links brak Giel Piereij door, gaf loepzuiver voor op Randy Wanten die de 0-2 liet aantekenen.

Totaal tegen de verhouding in. Nu was het tijd om deze voorsprong mee naar de rust te nemen. Maar in plaats van vertrouwen te putten uit deze  voorsprong  verloor men de wedstrijd in die laatste 10 minuten voor rust. Venray viel tomeloos aan scoorde twee keer en vergat ook nog de leiding te nemen. 2-2 ruststand.

Na rust werd Randy Wanten teruggehaald naar de rechterverdediging waardoor de balans in het elftal beter werd.

Maar het was Venray dat in de 55e minuut eindelijk zeer verdiend op 3-2 kwam. Maar het was Bryan Debie die met een lage harde schuiver de 3-3 liet aantekenen. De 4-3 even later was de definitieve genadeklap. De Ster kon het middenveld maar niet in haar bezit krijgen waardoor ook in het laatste halfuur Venray de bovenliggende partij bleef.

Is er dan niets leuks te melden: Jazeker. Toen Randy Wanten in de 35e minuut de 0-2 scoorde liet hij dat volgen met een oerkreet.

Randy realiseerde zich dat hij zojuist geschiedenis had geschreven. Wat is het geval. In de twaalf en een half jaar dat Randy in de hoofdmacht voetbalt had hij zowel in de 2e, 3e als 4e klasse gescoord. In de 1e klasse lukte dat tot vandaag de dag nog niet, maar vandaag maakte hij het kwartet vol. In al die twaalf jaren bleef Randy het menke. Tot dat bleek dat hij dit seizoen de nestor is ( hetgeen volgens de Dikke van Dale betekent: de oudste en wellicht meest wijze persoon van een groep). Nestor proficiat!

Randy liet nog weten dat hij vrijdag na de training receptie houdt, gelardeerd met vlaai, snacks en veel bier!

A.s. zondag volgt een zeer belangrijke wedstrijd thuis  tegen degradatiekandidaat Heeze. Bob in elk geval is er weer bij, en als ik het gezicht zondag na afloop van Timo zag vermoed ik hij ook en misschien Jeroen zelfs.

Sef

ienie mini 2020 site

Meer nieuws volgt binnenkort!

jubi80jrleft250