Het gebeurde in de 5e minuut. De wedstrijd bevond zich nog in de aftastingsfase. Een verkeerde terugspeelbal, Stan Loog in de problemen, Sjors Boots, de voetballende spits en goaltjesdief van Venlo veroverde de bal en lobde vanaf dertig meter of meer over de verbaasde doelman Ruud Schuman 1-0. Vanaf dat moment zakte De Ster door de ondergrens. Hoe is het anders te verklaren dat 23 minuten later nr. 5 achter Ruud in het doel verdween. Hoe dit kwam?

Trainer Sjoerd van der Coelen voelde naadloos aan waar de pijnpunten lagen bij de geel/zwarten en zette tomeloze druk op het middenveld waardoor De Ster gewoon werd weggespeeld.  De 5-0 in de 28e minuut was niet eens geflatteerd.

Zowel De Ster als Venlosche Boys hadden vier stamspelers er niet bij. Voor De Ster desastreus, Venlosche Boys vulde dat moeiteloos aan.

De tweede helft verslapte Venlosche Boys niet, maar nu had De Ster het elftal beter staan.

Feit bleef ook nu dat de voorwaartsen ver van het doel van de tegenstander werden gehouden waardoor vooral  Giel Piereij en Guillermo Lange ongevaarlijk bleven.

De beste man aan De Sterzijde, Davy Hodselmans, kreeg na rust een karige beloning door de 5-1 aan te tekenen.

Conclusie: De Ster snakt naar de winterstop. Vier stamspelers in de lappenmand is teveel voor dit team. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Maar er komen voor die zo gewenste winterstop nog twee competitiewedstrijden die voor De Ster van groot belang zijn. De komende wedstrijden tegen Venray uit en daarna tegen Heeze thuis zullen mede bepalend zijn of onze jongens met een tevreden gevoel kunnen gaan genieten van hun welverdiende Kerst rust.

Bob is in elk geval nog één wedstrijd afwezig. Dat geldt ook voor Jeroen. Voor Timo en Roel is het nog ongewis. Maar een ding is duidelijk, de geest is niet uit de fles. Dit team komt sterker terug dan ooit! Zeker weten!

Programma:::: KLIK voor INFO

hallenmasters left banner