Zoals in een derby betaamt gebeuren er meestal gekke dingen in zo’n wedstrijd.
In de 94e minuut kreeg Susteren een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het was zo wat de enigste mogelijkheid wat Susteren creëerde in de tweede helft. Aanvoerder Wessel Ronckers plaatste zich achter de bal en 10 seconden later stond de 2-3 op de klokken. De Ster mocht nog aftrappen forceerde een corner maar zelfs deze corner liet scheidsrechter Loontjens niet meer nemen. Groggy lagen de geel/zwarten minutenlang op de grond.

De wedstrijd leek tot een kwartier na rust het aanzien niet waard.

Beide ploegen miste nogal wat sterkmakers. Kevin Hofmans, goalgetter en nog twee makkers bij Susteren zaten met blessures of ander leed in de lappenmand. De Ster miste drie smaakmakers, hun middenvelders Timo Haberland en Bob Dukers en de nr. 10 Jeroen van Meijel.

De Ster begon de eerste 5 minuten furieus maar Susteren kraakte niet. Daarna begon bij De Ster een foutenfestival waarbij eerst in de achtste minuut Renzo Haasbroek laconiek profiteerde en even later was het Lars Toonen die de volgende fout met wat geluk afstrafte en ruim binnen een kwartier was het 0-2. De Ster hing in de touwen en het was bidden dat Susteren niet de 0-3 0f 0-4 zou scoren. Tot op het halfuur toen de thuisclub zich herkreeg en er eindelijk een wedstrijd ontstond. De aansluitingstreffer voor rust leek in de maak toen drie De Ster voorwaartsen op rij een dikke kans om zeep hielpen.

Na de rust leek aanvankelijk de wedstrijd dood te bloeden maar vanaf de 50e minuut gooide De Ster alles op de aanval en voltrok zich een waar bombardement op de Susterenveste. In de 61e minuut werd Guillermo Lange de diepte ingestuurd, hij moest nog een meter of zes goedmaken op zijn bewaker hetgeen geen punt was voor  deze spits, maar de wijze waarop hij scoorde was van een zeldzame schoonheid. De Ster bleef aanvallen, de druk nam verder toe en in de 80e minuut sneed een prachtige aanval over 4 schijven dwars door de Susterendefensie en Bryan Debie rondde de mooiste aanval van de dag vakkundig af.

Susteren leek rijp voor de genadeslag en moest zich behelpen met lange halen op hun voorwaartsen.

De Ster probeerde uit alle macht de overwinning te forceren. Tot in de 94e minuut Susteren een vrije trap kreeg op de rand van de 16 meter. Aanvoerder Wessel Ronckers voltrok tegen de verhouding in het vonnis over De Ster door in de korte hoek te scoren. Onverdiend maar daar maalden de groen/witten uit Susteren terecht niet over.

Sef

Programma:::: KLIK voor INFO