Komende zondag speelt ons eerste elftal in de eigen arena een heuse derby tegen Susteren, een ploeg die het al een aantal jaren prima doet in de eerste klasse. Maar het is vandaag niet alleen een derby binnen de Westelijke Mijnstreek, het is ook de wedstrijd waar trainer Jean Maas en spits Boyd Stoffels veel oude vrienden terug zullen zien.

Beiden hebben immers als trainer en als speler een heel succesvol verleden gekend bij onze tegenstander van hedenmiddag. Dit seizoen presteert Susteren erg wisselvallig. Zo werd er thuis heel knap met 2-1 gewonnen van koploper Chevremont, maar werd de laatste wedstijd thuis verrassend verloren van promovendus Limburgia met 1-3. Mogelijk zijn enkele geblesseerde spelers mede de oorzaak van dit verrassende verlies. In elk geval heeft de geblesseerde speler Kevin Hoffmans in een interview na afloop van de wedstrijd tegen Limburgia aangegeven dat dan de komende wedstrijd tegen De Ster er maar weer 3 punten gehaald moeten worden. Uiteraard denken onze spelers hier heel anders over. Het kan vanmiddag een heel spannende wedstrijd worden, waarbij inzet en details het verschil kunnen maken tussen winst en verlies. Het zou best eens zo kunnen zijn dat vandaag het thuisvoordeel met het publiek als twaalfde man, dat zich vandaag op sportieve wijze laat horen door de thuisploeg flink aan te moedigen, voor De Ster de doorslag kan geven en dat de 3 punten in Stein blijven.  Trainer en spelers rekenen er op dat een groot aantal Ster leden, sponsoren, leden van de supportersclub en inwoners van de gemeente Stein en omstreken de geel-zwarte brigade hartstochtelijk komen aanmoedigen. Uiteraard kunnen, na afloop van de wedstrijd tijdens de derde helft, de hoogtepunten van deze wedstrijd in onze gezellige kantine nog eens kunnen worden doorgenomen onder het genot van een hapje en een drankje.

Ons tweede elftal moet het vanmorgen in Weert opnemen tegen LAAR 2. Geen onbekende tegenstander, want vorig seizoen speelden LAAR 2 en De Ster nog tegen elkaar in de reserve 1e klasse. In Weert werd er toen verloren, een goede reden om vandaag voor die nederlaag revanche te nemen en terug te komen uit het verre Weert met een klinkende overwinning. De afgelopen 3 wedstrijden tegen Langeberg, Lindenheuvel en Limburgia werden door ons tweede elftal keurig in winst omgezet, en met een goed resultaat vandaag is het heel goed mogelijk dat de aansluiting met de top van de reserve 2e klasse een feit is. Immers de beide koplopers Caesar en Geleen-Zuid spelen vandaag tegen elkaar en daarmee is het zeker dan één van beide ploegen of misschien wel beide ploegen punten gaan verspelen. En natuurlijk komen de leiding en de spelers van Ster 2 na afloop van hun wedstrijd in Weert massaal terug naar Stein om getuige te zijn van de verrichtingen van het eerste elftal tegen Susteren.

Programma:::: KLIK voor INFO

hallenmasters left banner