De Ster en Geldrop boden de 250 toeschouwers vanmiddag een echt spektakel. De wedstrijd speelde zich 90 minuten lang af in een verschroeiend hoog tempo, een  wapen wat de thuisclub vaak met succes hanteert.. Eigenlijk waren de eerste 20 minuten erg beslissend voor het verdere verloop van de wedstrijd. De Ster viel aan en Geldrop zocht met lange ballen de tegenaanval vaak  via hun goalgetter Gideon Pieschel over de linkerflank. Randy Wanten moest alle zeilen bijzetten om dat gevaar in te dammen.

Tot in de 16e minuut toen Pieschel door het centrum doorstootte met Wanten op zijn hielen. De verdediger raakte daarbij de rappe Brabander aan. Gedecideerd wees scheidsrechter Bogers naar de witte stip. Pieschel zelf nam de pingel en liet Ruud Schuman kansloos. Het bleek het laatste wapenfeit van de goalgetter want even later stortte hij, zonder een bal in de buurt, kermend neer. Einde verhaal voor Gideon Pieschel. Randy Wanten hoefde niet meer achter zijn tegenstander aan te lopen maar kon zich nu meer en meer met de opbouw bezig houden. Het gevolg, De Ster nam langzaam de wedstrijd in handen maar Geldrop beschikte over een prima verdediging met aan het hoofd doelman Hugo Beets.

De Ster zocht het doel met snelle combinaties veelal over de vleugelspitsen Giel Piereij en Guillermo Lange maar het ontbrak aan een zorgvuldige eindpass. Geldrop zette haar voorwaartsen met vaak lange ballen aan het werk maar de verdediging sloot hier nu ook als een oester met als gevolg de 0-1 ruststand.

191110 geldrop pano

Na de rust eenzelfde beeld. De Ster gooide het tempo nog maar eens omhoog en rond het uur kreeg de thuisclub 3 levensgrote kansen op rij  om langszij te komen maar Geldrop ontsnapte miraculeus.

Tot in de 68e minuut een lange bal vanuit de Geldropdefensie Ron Janssen bereikte. Een misverstand tussen verdediging en de doelman met als gevolg dat Ron Jansen met een fraaie lob de 0-2 liet aantekenen en daar mee de effectiviteit van de bezoekers onderstreepte.

De Ster leek niet eens geschokt en ging onverdroten verder in het hoge tempo. Een corner in de 74e minuut waarbij aanvoerder en centrale verdediger Davy Hodselmans mee naar voren was geslopen bracht de spanning helemaal terug  in de wedstrijd want zijn kopbal belandde onhoudbaar voor doelman Beets in de touwen. Wat zich daarna ontspon was een echte voetbalkrimi. Boyd Stoffels bleef maar voor aanvoer zorgen. Jeroen van Meijel trok gaten bij het leven. Guillermo Lange aan de bal was steeds Alarmstufe 10 voor Geldrop en Giel Piereij startte zowat iedere minuut zijn turbo.  Het was dan ook Guillermo die in de 80e minuut Giel vrijspeelde en sportpark ’t Hetjen liet ontploffen door onhoudbaar in te knallen.  De resterende minuten gaven de beide ploegen de voorkeur om in elk geval niet te verliezen en zo kwam het einde van een mooie partij voetbal met een 2-2 stand waar beide partijen vrede mee hadden.

191110 geldrop pano2

Programma:::: KLIK voor INFO