Toonde De Ster in haar entreewedstrijden in de 1e klasse nog ontzag voor haar tegenstanders ZSV en Chevremont, na deze wedstrijden hadden de jongelingen van trainer Maas en co-trainer Frans Beaujean het ritme te pakken. Met de 4-0 zege op BSV LImburgia kwam de omslag. Vrij en vrank werden de tegenstanders tegemoet getreden en dicteerde men de afgelopen wedstrijden grotendeels.

Vorige week werd Wittenhorst het slachtoffer van een goed draaiend De Ster en deze week was Veritas, nota bene de angstgegner, het slachtoffer. Met duidelijke cijfers 4-1 werd de thuisclub op alle fronten afgetroefd.
Wittenhorst had nog de gebruikelijke trainersdienst bewezen aan Veritas door hen te waarschuwen voor een technisch sterke tegenstander.

In de wedstrijd openbaarde zich dat door de vaak dubbele dekking die Giel Piereij en Boyd Stoffels kregen. Dat kon niet voorkomen dat juist deze twee spelers verantwoordelijk waren voor de 0-2 ruststand. Daarbij kwam nog dat er in de voorhoede extra ruimte lag voor Jeroen van Meijel en vooral Guillermo Lange. Deze twee jongelingen vonden zich erg gemakkelijk wat grote gevolgen zou hebben voor de thuisclub in het verdere verloop van de wedstrijd.

De Ster startte in de navolgende opstelling;
Doel Ruud Schuman
Achter: Randy Wanten- Stan Loog – Davy Hodselmans – Roel Heffels
Midden: Timo Haberland (Mike Haberland) – Dany Boutsen en “zwerver”Boyd Stoffels.
Voor: Giel Piereij – Jeroen van Meijel – Guillermo Lange (Bryan Debie)

Terug naar de wedstrijd. Al in de vierde minuut werd Giel Piereij vrij gespeeld maar zijn vizier stond nog niet op scherp, even later kreeg Joost Hendriks aan de overzijde de mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te zetten maar Ruud Schuman haalde bal uit de kruising.

Dat was ook het laatste echte wapenfeit van Veritas. De achterhoede van De Ster liet verder niets meer toe. Op het middenveld  “raapte” Timo Haberland en Dani Boutsen alle afvallende ballen op en nam de druk op de Veritasveste toe. In de 33e minuut werd Boyd op links aangespeeld. Direct doken drie Oranjehemden op Boyd, maar hij wist zich één voor één te ontdoen van hen en gaf een gave voorzet op Jeroen die vakkundig afrondde 0-1. De Ster bleef drukken en amper acht minuten later gaf Guillermo een gave voorzet die echter door verdediger Sjoerd Linssen vakkundig werd opgevangen, hij talmde even met wegwerken en op het moment dat de alom aanwezige Timo Haberland de bal van hem zou overnemen vloerde hij echter geheel onnodig in de punt van het strafschopgebied de snelle middenvelder. Giel benutte de pingel vervolgens vakkundig.0-2.

Bij beide clubs kwamen visioenen naar boven van het laatste competitietreffen op de Breierrein. Ook toen leidde De Ster met rust met 0-2. En iedereen, ook de trainer (uit overlevering) wist dat Veritas de wedstrijd nog omdraaide naar 4-2.

Veritas probeerde inderdaad vanaf de aftrap de bakens te verzetten maar De Ster bleef de duels winnen en geconcentreerd verder voetballen en bleef  veruit de meest gevaarlijke ploeg.

Na tien minuten in de tweede helft startte Jeroen en Guillermo hun show. Eerst belandde de bal na een snelle aanval bij Jeroen die strak en afgemeten Guillermo bediende. En Guillermo in deze vorm betekende de 0-3.

Even later wrong Guillermo met naast zich Jeroen  door de verdediging. Jeroen trok het gat en Guillermo passeerde de doelman kansloos 0-4.

Dat  Joshua Geurts in de 82e minuut nog de 1-4 scoorde was alleen maar voor de statistieken.

Het was vandaag een echte De Ster dag. Het tweede won met 6-1 van Langeberg 2, Het derde zegevierde met 1-4 bij GSV’28 en de dames klopte koploper GSV’28 met 3-4 in eigen huis!

Sef

Programma:::: KLIK voor INFO