Het was bij tijd en wijle genieten op ’t Hetjen. Twee ploegen die maar één doelstelling hadden : Winnen.
De Ster liet dat van meet of aan zien. In het eerste kwartier vroegen de 300 toeschouwers zich af wat Wittenhorst kwam doen.
Met elf man in de verdediging ontsnapte de Horstenaren binnen 12 minuten drie maal op rij aan de openingstreffer. Jeroen van Meijel en twee keer Randy Wanten vergaten de trekker over te halen.

In de 18e minuut liet Wittenhorst zien hoe het wel moet. Voor het eerst verscheen Wittenhorst voor het doel van Ruud Schuman. Watervlugge frommelaar Marco Daniels  frommelde de bal door het hart van De Ster verdediging en schoot tegen alle verhouding de 0-1 binnen. Het doelpunt had meer gevolg dan een achterstand alleen. Wittenhorst kreeg plotseling de geest, viel de Ster vroeger aan en waar de broertjes Haberland nog zo excelleerde in de beginfase werden ze nu vaker geconfronteerd met een overmacht waardoor de druk op de verdediging toenam. Plots bleek Wittenhorst in alle linies de betere. Kreeg ook een paar goede mogelijkheden maar De Ster hield stand.

In de rust was er werk voor trainer Jean Maas.

Maas blijkt een echte schaker. Er moest iets gebeuren en dat gebeurde 10 minuten na rust. Nadat Wittenhorst nog een levensgrote kans had gemist bracht De Ster Guillermo Lange binnen de lijnen. 20 Seconde later scoorde de goaltjesdief de 1-1 nadat voor de eerste keer Giel Piereij op volle snelheid langs zijn tegenstander glipte en hard en strak voorgaf. Guillermo ruikt zo’n situatie en staat ongemerkt altijd op de juiste plaats.

In de omzetting na rust werd Randy Wanten naar de rechtsback plaats gedirigeerd. De offensief ingestelde Wanten zorgde samen met Guillermo voor meer aanvallende kracht.

Zoals in de eerste helft, na het doelpunt van Daniels, De Ster de weg kwijt was, zo waren de rollen nu omgedraaid. Of zo als Wittenhorst aanvoerder Zanders na de match aangaf “we kwamen niet veel verder meer dan tegenhouden”. Met goed verzorgd technisch spel gelardeerd met een tomeloze inzet van het hele elftal creëerde De Ster de ene kans na de andere maar het was wachten tot de 71e minuut toen Boyd Stoffels samen met Guillermo en Jeroen een snelle combinatie opzetten en perfect een pass loslieten op Giel Piereij op links. Giel even niet in de gaten houden betekende dat Jaap Omvlee de 2-1 uit het net moest halen. Ook na dit doelpunt bleef De Ster heer en meester al probeerden de bezoekers met lange ballen onrust te stoken. Maar nu bleef Davy Hodselmans en zijn maten de baas over de plaaggeesten van de eerste helft.

Men of the match aan De Ster zijde: Jean Maas, Guillermo en Giel maar vooral Roel Heffels die in de eerste helft onder zware druk al zijn verdedigende  duels in zijn voordeel besliste. Maar de echte winnaar was het team!

En o ja dat mocht ik niet vergeten van Steffan Laumen. De A1 won zaterdag met 8-1 van Leonidas. Met rust 7-0 voor is niet niks. In de voorhoede vielen me een paar  ruwe briljantjes op, ik noem nog geen namen dat mag Steffan straks doen.

Sef

Programma:::: KLIK voor INFO