Wedstrijdverslagen

De twee promovendi uit de tweede klasse G , Limburgia als kampioen en De Ster via de nacompetitie, troffen zich zondagmiddag onder zomerse temperaturen op sportpark ’t Hetjen in Stein. 
Vorig jaar won Limburgia hier met 1-2 van De Ster en ook dit jaar leken de Brunssummers licht favoriet.

De eerste minuten waren ook voor de bezoekers. Op links deed Swen Cornelissen in de aanvangsfase de verdediging van De Ster pijn met als hoogtepunt in de 6e minuut een niet te missen kans, maar vrij voor de uitblinkende doelman Ruud Schuman verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Dat was ook voorlopig het laatste wapenfeit van de kant van Limburgia. Hoewel het spel op en neer golfde was, na de aanvangsfase, De Ster veel dreigender in hun acties.

Daarbij bleek de achterhoede van Limburgia niet meer die bijna onneembare veste van het vorig seizoen te zijn. Het gemis van Renst van Hien (naar EVV) was duidelijk voelbaar.

Toch kwam de openingstreffer nog vrij onverwacht. Guillermo Lange, die vooral na rust de uitblinkersrol opeiste, ontving zo’n 35 meter van het doel van Randy van Haren de bal op rechts, keek om zich heen, zag geen ploeggenoten, maar wel dat de doelman een aantal meters voor zijn doel stond en hup daar vertrok zijn lob richting Randy van Haren onbereikbaar in de linkerbovenhoek 1-0.

Even later was het toch bijna prijs voor Limburgia maar Ruud Schuman tikte de kopbal met een katachtige beweging over het doel.

De meeste aanvallen startten bij Boyd Stoffels die als draai- en aanspeelpunt fungeerde voor de De Ster voorwaartsen. Nog voor rust kreeg Giel Pierey twee mogelijkheden om de voorsprong te verhogen. Eerst werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd terwijl even later hij vrij voor doelman van Haaren struikelde.

Na de rust trachtte Limburgia wat dwingender naar voren te gaan voetballen maar dat maakte De Ster nog gevaarlijker in hun acties. In de 51e was het weer Guillermo die op snelheid langs zijn tegenstander flitste en Giel Pierey knap in de loop bediende, die ontdeed zich van zijn tegenstander en knalde hoog en hard onhoudbaar langs van Haaren 2-0..

In een bestek van goed 15 minuten had De Ster nog drie riante mogelijkheden om de voorsprong te verhogen maar was voor doel de scherpte even weg.

In de 70 minuut scoorde Limburgia bijna de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap kopte Swen Cornelissen van 5 meter prima in maar met een fenomenale reactie wist Ruud Schuman de bal weer uit zijn doel te ranselen.

Hierna was het vertrouwen gebroken bij de bezoekers en konden Guillermo Lange en Boyd Stoffels kwistig met passes strooien en was het wachten op het volgende doelpunt. Dat gebeurde in de 80e minuut toen het kleinste jongetje uit de klas, Bob Dukers, uit een corner raak kopte.3-0.

Vlak voor tijd was het verdediger Roel Heffels die een aanval opzette en Jeroen van Meyel (wat is die op een jaar tijd fysiek vooruit gegaan) bediende die simpel de eindstand vastlegde 4-0.

De knappe teamprestatie van de Ster, geen enkele zwakke plek in het elftal geeft vertrouwen voor de komende tijd.

Sef

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.