De zware vuurdoop van De Ster is voorbij. Na ZSV werd nu ook met 0-2 verloren van Chevremont, een geheide kampioenskandidaat. De wedstrijd zal wel in het boekje van trainer Jean Maas als “hopen dat er wat te halen valt”genoteerd gestaan hebben. Maar in beide wedstrijden niet scoren is wel een negatief puntje.

Laten we voorop stellen: op de overwinning van de Kerkradenaren viel niets af te dwingen, maar de geel/zwarten hadden uit een handvol mogelijkheden/ kansen ook moeten scoren. De ploeg die het afgelopen seizoen in de tweede klasse G nog 65 maal doel trof heeft nu nog moeite zich aan te passen aan de handelingssnelheid in de 1e klasse, waardoor in laatste instantie de mogelijkheden teniet worden gedaan. Technisch heeft de ploeg het niveau van de eerste klasse wel bereikt.

Chevremont nam vanaf de aftrap het heft in handen maar de Steinder verdediging gaf geen krimp. Bij de tegenaanvallen van De Ster dook men vaak gevaarlijk op voor het doel van Mark Vos. Bij een van de tegenaanvallen brak Giel Pierey door op rechts en zijn strakke voorzet op Bob Dukers ging op teenlengte verloren.

Chevremont drukte vooralsnog zonder echt gevaar te stichten. De hoge ballen waren doorgaans een prooi voor doelman Ruud Schuman. In de 25e minuut kreeg Chevremont een gemakkelijk gegeven vrije trap waaruit na een scrimmage  Daniel Meier de bal fortuinlijk over de doellijn frommelde 0-1.

Chevremont wilde nu doordrukken maar daar was slordigheid troef bij de aanvallers. Rust 0-1.

Na de rust bleef het initiatief bij Chevremont maar de tegenaanvallen van De Ster werden steeds gevaarlijker met als hoogtepunt de perfect aangesneden voorzet van de steeds gevaarlijk opkomende verdediger Randy Wanten op Bob Dukers die van dichtbij over kopte en zo ging  de derde kans op rij teloor, wat achteraf de nederlaag ook duidelijk verklaard.. Na deze periode golfde het spel op en neer. Maar langzaamaan ontpopte  Brian Jacobs zich als een ware plaag voor De Ster defensie. Samen met Kevin Senden bezorgden zij de spitsen, met een handvol mogelijkheden, de kans om de voorsprong te vergroten. Maar deze waren aan de Chevremont spitsen niet besteed.  En zo bleef het tot het einde toe spannend totdat Kevin Senden uit een vrije trap in de 88e minuut voor de 0-2 zorgde.

Na afloop was trainer Jan van Dijk terecht boos op de slordigheden van zijn voorwaartsen terwijl De Ster aanhang geen enkel paniekmoment over had  gehouden aan de 2 verloren confrontaties dit seizoen. ”Onze tijd gaat komen”, aldus Randy Wanten tijdens de derde helft in de kantine. En de supporters sloten zich gretig aan bij zijn woorden.

Sef
Foto's Barry Haberland