Komende zondag speelt De Ster haar eerste thuiswedstrijd in de eerste klasse in de eigen arena. Het 1e klasse thuisdebuut gaat plaatsvinden tegen een uitermate sterke tegenstander te weten Chevremont. Deze ploeg draait al een aantal jaren mee in de top van de eerste klasse.

Vorig jaar heeft Chevremont lang meegedaan om het kampioenschap richting hoofdklasse, maar uiteindelijk moest men genoegen nemen met een plaats in de nacompetitie. Daarin bleek Fortuna Wormerveer na verlenging net iets sterker te zijn. De eerste wedstrijd van de huidige competitie wist onze tegenstander van hedenmiddag met 4-3 te winnen van Wittenhorst. Het lijkt er dus op dat de aanval van Chevremont het sterkste deel van de ploeg is, maar dat de kansen voor De Ster liggen in de wat minder solide defensie. De Ster is de competitie begonnen met een 2-0 nederlaag uit bij ZSV. Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar het getoonde spel van De Ster in deze zware uitwedstrijd geeft zeker hoop op een goed resultaat hedenmiddag. De Ster zal vanmiddag moeten laten zien dat het heeft geleerd van de kleine foutjes die gemaakt werden tegen ZSV. Want duidelijk is al direct geworden dat kleine foutjes in de 1e klasse meteen worden afgestraft. Maar zeker als De Ster erin zou slagen om in de eigen arena op een voorsprong te komen tegen het sterke Chevremont, dan is het helemaal niet uitgesloten van vandaag David van Goliath gaat winnen. Bij deze lastige start van de competitie zou het fantastisch zijn als komende zondag veel supporters het eerste elftal komen aanmoedigen. Natuurlijk wordt er gerekend op onze eigen seniorleden, maar ook onze jeugdteams die zaterdag zelf voor de overwinningen moeten zorgen worden hierbij nadrukkelijk gevraagd om zondag naar het complex te komen om het eerste elftal te ondersteunen bij het behalen van de eerste competitiepunten. Jeugdvoetballers kunnen zeker wat leren van dit soort topwedstrijden. En tot slot zijn uiteraard ook alle andere burgers van Stein en omgeving komende zondag op ’t Hetjen van harte welkom om te genieten van een naar wij hopen fantastische voetbalmiddag.

Voorafgaand aan het eerste elftal gaat ons tweede team proberen om de tweede overwinning van dit nog prille seizoen binnen te halen. De eerste competitiewedstrijd leverde een knappe 0-4 overwinning op tegen MMC uit Weert, en vanmiddag is SHH uit Herten de tegenstander. Het lijkt erop dat het team van trainer Stef Conjour steeds beter gaat draaien. Zo werden de laatste twee bekerontmoetingen eveneens winnend afgesloten. SHH heeft de eerste competitiewedstrijd met 1-3 verloren van Geleen Zuid, en zal er dus op gebrand zijn om met een goed resultaat richting Herten te vertrekken. Maar als onze ploeg uitstraalt dat er in de eigen arena voor geen enkele ploeg ook maar wat te halen valt, dan moet het mogelijk zijn om ook deze tweede wedstrijd in winst om te zetten.

191026FS wedsrijdposter 2019 2020 A2 VENLO mini