De rentree van De Ster in de eerste klasse D was een vuurdoop, om in wielertermen te spreken,  van hors categorie.  ZSV, geen onbekende voor De Ster, bereikte een aantal jaren geleden de 1e klasse door in de nacompetitie in de verlenging met 2-1 te winnen van De Ster.

De tijden zijn veranderd, ZSV als gelouterde 1e klasser ontving De Ster de promovendus uit de tweede klasse G.

Beide ploegen beschikken over een vrij jonge selectie die om half drie door een prima fluitende scheids Theelen uit Roermond onder zomerse temperaturen de wei werden ingestuurd.

Er ontspon zich in de eerste 20 minuten een op- en neergaande wedstrijd. Na een kwartier werd Guillermo Lange op links gelanceerd en dook vrij voor doelman Leon Thijs op die met een uiterste poging Guillermo van de openingstreffer hield.  Wat hadden we Guillermo die een prima wedstrijd speelde dit goaltje gegund. De Ster probeerde met combinatievoetbal het doel van ZSV te bereiken, de thuisclub deed dat met lange ballen op hun gevaarlijke spitsen en daar had De Ster veel moeite mee. Na die 20 minuten bleef weliswaar het spel op en neer golven maar was mede door de spitsen Kuunders en Veldpaus ZSV vaak levensgevaarlijk.. Het duurde nog tot de 33e minuut toen de lepe Maarten Kuunders een verdedigingsfout afstrafte en de 1-0  liet aantekenen. Toen 5 minuten later Veldpaus de 2-0 scoorde leek het pleit beslecht.

De Ster snakte naar de rust.

Na de pauze was er eigenlijk maar een ploeg over die de aanval koos.

ZSV leunde volledig op haar versterkte defensie en trachtte weer met lange ballen op de spitsen onheil aan te richten, maar nu waren Davy Hodselmans en Stan Loog (Timo Haberland was naar het middenveld verhuisd) de aanvallers de baas. De Ster kreeg wat mogelijkheden, maar goed verdedigen, een aantal malen door perfect uitgevoerde schouderduwen en een attente doelman hield ZSV de nul vast.

En zo bleek de ruststand ook de eindstand. Het slimme  ZSV bleek de terechte winnaar, maar strijdend ten ondergaan is geen schande!

Sef

191026FS wedsrijdposter 2019 2020 A2 VENLO mini