Ondanks het ontbreken van twee sterkmakers (Davy Hodselmans en Timo Haberland) nam De Ster van meet af aan het initiatief. Mike Haberland en Bob Dukers namen het middenveld in bezit. En vanuit de verdediging, waar Roel Heffels naar het centrum was verhuisd werd de opbouw goed verzorgd. Keer op keer verschenen  de aanvallers na gave passes vanuit het achterveld in kansrijke positie voor doelman van Beers van de thuisclub.

Met kunst en vliegwerk wist deze zijn doe vooralsnog schoon te houden. In de beginfase had het nieuwe centrale duo Loog-Heffels nog even moeite met een juiste afstemming in het centrum maar echt gevaar leverde dit maar zelden op.In de 29e minuut bracht  de onvermoeibare Bob Dukers na  een prima aanval met een geplaatst schot de 0-1 op het scorebord. Nu golfde de ene aanval na de andere op de VOAB veste wat 7 minuten later resulteerde in een gaaf doelpunt van Jeroen van Meyel op assist van Guillermo Lange 0-2. Tot aan de rust moest VOAB alle zeilen bij zetten om verder onheil te voorkomen.

Na rust veranderde het ietwat timide spelend VOAB door een aantal omzettingen en door volledig op fysiek te spelen. Maar gevaar leverde dat vooralsnog niet op. Tot de 67e minuut toen Roel Heffels te slap terugkopte op zijn doelman en VOAB in staat stelde de achterstand terug te brengen tot 1-2. Doch zie een minuut later bracht Guillermo Lange op zijn Guillermoos , lage schuiver in de verre hoek, op  aangeven van Giel Pierey de oude marge terug naar 1-3.

Alle gevaar geweken dacht men, maar zie 3 minuten later verzuimde men adequaat in te grijpen waardoor VOAB wederom terugkwam  tot 2-3. VOAB ging nu volledig va banque spelen maar met doelman Ruud Schuman aan het hoofd hield men nu stand. De verdiende overwinning liet men niet meer glippen ook al maakte scheidsrechter Huys het nog even spannend door nog eventjes 8 minuten te laten doorspelen.

En nu a.s. zondag! De ouverture van De Ster in de eerste klasse. De KNVB heeft het niet gemakkelijk gemaakt voor de geel/zwarten. In de eerste 2 wedstrijden treft men de 2 grote titelkandidaten. Eerst a.s. zondag de nr 2 van afgelopen seizoen  ZSV uit Deurne. Waarschijnlijk kan Jean Maas dan wederom beschikken over Davy Hodselmans en zeker Timo Haberland.

Sef

191026FS wedsrijdposter 2019 2020 A2 VENLO mini