Trainer Jean Maas beschikt over precies dezelfde manschappen als het team dat afgelopen seizoen de promotie naar de eerste klasse afdwong. Niemand beter dan hij kent de sterke en zwakke punten van de individuele spelers. Nog steeds worden er dingen uitgeprobeerd om eventuele onvoorziene  situaties straks  te kunnen opvangen. Bart Meulenberg zit natuurlijk in het zelfde schuitje maar hij weet natuurlijk dat zijn team ervaring genoeg heeft straks in de tweede klasse.

De Ster begon de wedstrijd zonder de lichtgeblesseerde Davy Hodselmans en de sterkhouders Dany Boutsen en Jeroen van Meijel.

De eerste helft werd er aan beide zijde te afwachtend gespeeld om te kunnen spreken van een boeiende partij voetbal. Maar men wil toch ook niet een derby verliezend afsluiten. Dus veel strijd op het middenveld.

In de tweede helft trok De Ster het initiatief naar zich toe. Met snelle combinatie werd de Genhoutse achterhoede keer op keer uitgespeeld. Dat resulteerde in 10 minuten tijd in een 0-2 voorsprong voor de geel/zwarten. In de 49e minuut was het Giel Pierey die Randy Wanten vrij speelde en tegen diens schuiver was de GSV doelman niet opgewassen. 6 Minuten later was het Boyd Stoffels die na een mooie aanval de 0-2 op het scorebord bracht. Meestal werden de gevaarlijke situaties ingeluid door rechterverdediger Roel Heffels die met gave passes vanuit het achterveld de voorwaartsen in stelling bracht. De GSV  achterhoede had dan de grootste moeite met de snelle Randy Wanten en Giel Pierey, terwijl Guillermo Lange steeds gevaarlijk dreigde. Het laatste halfuur gaven Dany Boutsen en Jeroen van Meijel nog acte de préséance. GSV deed nog iets terug in de 67e minuut door een eigen doelpunt van Stan Loog maar de overwinning kwam eigenlijk niet in gevaar. Frank Haenraets kwam nog binnen de lijnen, waarschijnlijk als bedankje dat hij ons tweede met twee gave doelpunten, een paar uurtjes geleden de overwinning bezorgde op Meerssen 2.

A.s. zondag gaat De Ster op bezoek bij VOAB uit Goirle. Twee jaar geleden wist De Ster op een aftands kunstgrasveld een 0-2 zege te boeken door doelpunten van Thijs Nieuwland en Giel Pierey, VOAB bleek toen een technisch sterk team te hebben dat de gehele wedstrijd licht domineerde maar door een slim spelend De Ster uit de beker werd gewipt. Die geschiedenis mag zich wat mij betreft  herhalen.

Sef