In de enige thuiswedstrijd in de bekerpoule lukte het De Ster niet om de drie punten binnen te halen. En het was weer een versterkte defensie die het spel van de thuisclub wist te ontregelen. Het eerste kwartier zag het daar niet naar uit. De Ster overliep Beerse Boys totaal. Al na twee minuten had Jeroen van Meyel de 1-0 op zijn schoen maar zijn inzet vloog hoog over. 10 Minuten lang was het prijsschieten op het doel van de bezoekers.

Daarna greep de coach van Beerse Boys in. De viermans defensie  werd omgezet naar een vijfmansverdediging en Beerse Boys trok bij balverlies het hele elftal terug op eigen helft. Gevolg de aanvallen werden nu in de kiem gesmoord, mede ook door het te ver doorgevoerde combinatiespel  van De Ster voorwaartsen. Erger nog, in de 13e minuut werd een kapitale blunder De Ster noodlottig. Stan Loog, die een uitstekende voorbereiding achter de rug had, vergat een bal weg te koppen en daar maakte Daan Mulders gretig gebruik van door geheel onverwachts de 0-1 binnen te schieten. De De Ster verdediging die vaak een onneembare veste is was in het verloop van de eerste helft plots onzeker waardoor de bezoekers soms gevaarlijk dicht bij de 0-2 kwamen.

In de tweede helft hield De Ster naarmate de wedstrijd vorderde Beerse Boys in een wurggreep.. Met wat meer scherpte voor het doel had de gelijkmaker al lang op het scorebord moeten staan. Nu was het wachten tot de 70e minuut toen Giel Pierey met een strak schot in de rechter bovenhoek fraai doel trof 1-1.

Verder kwam De Ster niet al deden er zich nog wel mogelijkheden voor om alsnog de punten binnen te halen. Maar Beerse Boys kreeg waar voor het gekomen was, deels door een juiste strategie en deels door een tomeloze inzet maar ook door het feit dat de geel/zwarten moeilijk openingen wisten te vinden tegen een versterkte defensie.

Misschien zijn de hopelijk kleine mankementen van een aantal spelers dan ook verholpen.
Sef

RKSV De Ster 1 2019 2020