Wedstrijdverslagen

FF de positieve kanten van deze heerlijke nazomerzondag!

Geen enkel team bij De Ster verloor. De Ster 5 won met 0-3 bij Voerendaal , De Ster 4 won zonder problemen met 3-1 van Geulsche Boys, de godenzonen beginnen hun ware gezicht te laten zien en wonnen gedecideerd van Sp.cl . Susteren met 5-2. Het tweede voerde vooral na rust een show op in Geleen en won afgetekend met 0-6 van FC Geleen Zd. 2. Het was aan het eerste om de maximale score voor de vijf teams binnen te halen.

Na 90 minuten stond De Ster meer dan verdiend met 2-0 achter. 90 Minuten, vaak weggespeeld door Geleen. Iedereen was het er over eens , De Ster was goed weggekomen met de 2-0. Tegen beter weten in waren er nog een paar spelers bij De Ster die in wonderen geloofde. Vrije trap in de 91e minuut. Barney met een woeste blik achter de bal. Rob Schulpen deed iets wat hij normaal nooit deed, een knipoog an Barney geven en links in de punt gaan staan. Het leek of Barney verwoestend uit ging halen maar in plaats daar van duwde hij de bal op Rob die de bal simpel in de verre hoek schoot 2-1. Zo dan ziet de uitslag er tenminste uit of we mee hebben gedaan vandaag. Maar in de 92e minuut gooide De Ster ineens de schroom af en werd supersub Wesley Thomson gelanceerd op links die snoeihard in de verre hoek de 2-2 aantekende. Toch wel knap dat je maar 3 minuten hoeft te voetballen om gelijk te spelen. De Ster ging naar huis met 4 punten maar dat lag meer aan het tweede dan aan de hoofdmacht.

Amper 10 minuten onderweg was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de 4e minuut, kreeg een gretig FC Geleen Zd. een vrije trap op 35 meter afstand. Vincent Borger raakte de bal goed maar hij mag er nooit in, behalve vandaag 1-0. De Ster kwam hierna op iedere positie een mannetje tekort en werd over het hele veld vierkant weggespeeld door Geleen. In de 11e minuut was het Paolo di Lernia die een inzet van Robin Bluyssen in eigen doel werkte 2-0. De talrijke meegereisde supporters zagen met leedwezen aan hoe De Ster werd gekleineerd door een enthousiast FC Geleen. Het was billenknijpen maar het bleef 2-0. Wie dacht dat De Ster na de rust “ de dood of de gladiolen” zou spelen kwam bedrogen uit. Wel was er meer inzet maar het voetbal bleef bedroevend. FC geleen leunde op de voorsprong en De Ster bleek niet bij machte, op een schitterende vrije trap na van Ikram Moumni die even schitterend werd gestopt door doelman Glen Caessens, om de bakens te verzetten. Het scorebord wees de 90e minuut aan toen de beste man van het veld, scheidsrechter Verstappen, De Ster op de rand van de zestien een vrije trap toekende. De oude vos Schulpen gaf een knipoog aan Barney en nestelde zicht links van de muur. Barney nam een aanloop of hij het hele Graaf Huyn College wou omschieten maar duwde de bal naar links naar Rob die de bal simpel in de verre hoek schoot 2-1. Zo dat is al weer iets dragelijker 2-1. Maar FC Geleen maakte nu de fout om in de extra tijd de 3-1 te willen scoren. En wat in 90 minuten niet lukte voor De Ster lukte 2 minuten later wel. De voor Hassan perfekt ingevallen Wesley Thomson werd op links bediend en schoot De Ster in de 93e minuut naar een onverdiend punt 2-2.

S´Morgens om 11.00 uur had al de confrontatie plaatsgevonden tussen de reserveteams. Hier waren de rollen omgedraaid. Kon FC Geleen zd het voor de rust nog enigszins bijbenen na rust werd een fanatiek en scherp storend De Ster te veel voor Geleen. Al in de eerste minuten was het Mahad die de 0-1 liet aantekenen. FC Geleen leek zich terug te vechten maar toen De Ster een prachtige aanval opzette en Marko Jevric tenslotte Luc Spaans bediende was het met rust toch al 0-2. Kort na rust scoorde Ricardo Lucassen uit de rebound de 0-3. Even later was het Asan die Luc Spaans bediende 0-4.

Een solo van Frank Haenraets betekende de 0-5 en even later was het Paul Claessen die op aangeven van Luc het halve dozijn vol maakte. De Ster 2 nestelt zich hiermee vast op de 2e plaats achter Venray 2.

De Ster 3 heeft de weg omhoog gevonden. Na de 3-3 vorige week werd nu Susteren met 5-2 naar huis gesuurd. De doorgevoerde verjonging met Denny Vostermans en Mark Caubo begint zijn vruchten af te werpen. Tsjunami René Gooren is weer op oorlogspad en scoorde 3 maal . Raoul Dassen en Mark Caubo deden dat ook elk 1 maal.

Het vierde was te sterk voor Geulsche Boys en won dankzij doelpunten van Oscar Nieskens en Pascal Conjour 2x met 3-1.

Het vijfde zette na de monsterzege van afgelopen week haar opmars voort. Nu werd in Voelender de plaatselijke trots met 0-3 gevloerd. Bob Schoutrop en 2x, daar is hij weer Mikel Melis, velde Voerendaal 4 gedecideerd.

Eereder dit weekend speelde kampioenskandidaat De Ster B1 een belangrijke wedstrijd uit tegen Bunde B1. Na een vroege achterstand wist het team van Bjorn terwingen knap terug te vechten naar een kleine voorsprong. In de tweede helft wist Bunde dan toch nog te scoren en zodoende een puntje in eigen huis te houden.

Onze allerjongsten speelden zaterdag  uit tegen het altijd lastige OVCS .

Met 4 wissels werd voortvarend gestart.Vooral Stef Conjour vestigde de aandacht op zichzelf. Deze "natuur
voetballer" deed iets wat hij normaal niet snel doet, iedere bal afgeven. Dat leidde tot een aantal rare taferelen maar na een minuut of 20 passeerde Stef een mannetje of 2 (na een pass van Stefan Janssen) en liet hij Jacky de Linder, "de pa van", de 0-1 in het netje schieten. Stef staat overigens nu op 8 doelpunten, dit was zijn 9e assist!!! Waarvan akte. Willie Worms orakelde overigens na de wedstrijd: als ik Stef was en ik stond daar wat alleen in de spits met naast me Will Leurs en Peter Janssen die steeds de gaten dichtlopen dan gaf ik geen bal meer af! Waarvan ook akte. Vlak voor rust probeerde Peter Janssen nog zijn eigen doelman Rene Hillen te passeren maar onze atleet zweefde naar de door Peter uitgekozen hoek en tikte de bal corner.Na de thee duurde het 10 seconden voordat de buitenlands getinte voorhoede van OVCS door de onze sneed. Mat Cremers werd node gemist. 1-1! Na een kwartier kon wederom een dekkingsfout afgestraft worden. Een lucky betekende de 2-1 achterstand. Onze oude glorie pakte zich nog een keer samen. Willem Thewissen besloot tot een zeldzame actie. Hij ging pingelen. Hij pakte eerst zijn eigen laatste man, daarna een deel van het publiek, na 4 OVCS spelers arriveerde hij aan de vijandelijke 16. Moegestreden hoorde hij Stef roepen "Jah noë". Willem gaf de bal perfect en Stef punterde de 2-2 binnen. In de laatste 5 minuten werd 60 plusser DJ Will Leurs nog gevloerd in de kalkkooi die 16 heet. Helaas deed hij dat zo theatraal, zeg maar op de manier van z'n
alterego  Robben, dat de goede scheids (die niet echt tegen OVCS was) besloot niet te fluiten. Voor hetzelfde incident werd overigens aan de andere kant ook niet gefloten. Thijs Otten kreeg daarbij wel een veldverwijzing maar dat wad meer vanwege zijn humoristische commentaar dan voor wat anders. Eindstand 2-2. Iedereen tevreden vooral toen we om half negen naar huis gingen.8€ de man armer en twee rondjes van OVCS rijker. Wat is het veteranen leven goed!!

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.