Door een 3-0 zege op Haelen wist De Ster haar derde plaats veilig te stellen en daarmede deelname aan de nacompetitie te bereiken. De verwachte tegenstander is of VV Schaesberg of Bekkerveld.  Maar eerst wacht zondag nog de uitwedstrijd tegen GSV’28. De Ster scoorde tot nu toe de meeste (66) doelpunten in 2G , scoorde zelfs meer dan kampioen BSV Limburgia en toch gaat het scoren in het laatste kwart van de competitie moeizaam.

Zo ook vanmiddag. Haelen speelde zo defensief dat er moeilijk een opening werd gevonden en vond men die dan werden de mogelijkheden onbenut gelaten. Dit was ook de reden dat de rust kwam met een 0-0 stand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld al waagde Haelen zich wat meer over de middenlijn en De Ster kwam in de 55e minuut met de schrik vrij toen een afgeslagen aanval in de rebound op de lat terecht kwam. De Ster verhoogde hierna het tempo en dat resulteerde in de 59e minuut in de dik verdiende 1-0 toen Jeroen van Meijel een inzet van Giel Piereij met het hoofd verlengde. Vijf minuten later brak een hevig onweer los en staakte de scheids de wedstrijd waardoor zelfs Haelen verplicht werd de verdedigende stellingen te verlaten. Na een pauze van 20 minuten werd het laatste verzet even later gebroken toen de sterk spelende Dani Boutsen de achterlijn haalde en Mike Haberland op maat bediende. Mike scoorde hard en droog in de rechterbenedenhoek 2-0. In de 89e minuut was het Stan Loog die een pass van Giel goed aannam en van buiten het strafschopgebied de Haelen doelman kansloos liet. 3-0.

Ook René Eijer moest constateren dat zijn zonen zonder de hoognodige punten de terugreis moesten aanvaarden.

Sef

GRATIS VOETBAL