Iedereen dacht vanmiddag dat De Ster tegen een gehavend Eijsden weer iets aan het doelgemiddelde kon gaan doen. Maar in plaats van de tegenstander de duimschroeven aan te draaien paste De Ster zich vanaf het begin aan het lage tempo van de tegenstander aan .

Gevolg een zwak partijtje voetbal op ’t Hetjen met weliswaar een sterker De Ster. Een fraaie kans voor Guillermo Lange die in deze wedstrijd een van de betere acteurs was ging nog verloren.  Een soloactie van Giel Piereij in de 31e minuut met een fraai onhoudbaar schot in de verre bovenhoek bracht wat leven in de brouwerij en de Ster de 1-0. Wie nu dacht dat de thuisclub zou doordrukken kwam bedrogen uit. Het tempo bleef gezapig (toch de warmte?) maar vooral de passing was slordig of men koos vaak de moeilijkste weg.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, Eijsden probeerde aanvallend wat te doen en De Ster geloofde het wel, zeker toen De Ster in de 79e minuut  via Boyd Stoffels, Guillermo Lange  vrij voor doel zette en de 2-0 liet aantekenen.

Eijsden gooide hierna alle schroom van zich af en dat resulteerde in de 91e minuut in de 2-1 via Raoul van Lijf.

Er breken nog spannende tijden aan voor de geel/zwarten. Over 14 dagen is de knaller Caesar – De Ster. Dan wordt de tweede periode beslist. Wordt het Sportclub, dat over zes dagen Caesar treft voor haar 9e wedstrijd  of De Ster? De verliezer kan zich gaan opmaken om als hoogst eindigende nog te proberen de periodetitel van BSV Limburgia over te nemen.

voetbalweek2019 banner