De optocht in Kotem, de jaarmarkt in Beek en de Hoogmis in Belgie met publiekstrekker Mathieu van de Poel zorgde er voor dat het aantal toeschouwers op ’t Hetjen zondagmiddag zich  tot een minimum beperkte. Zo kon het gebeuren dat de 89 jarige Tjeu van Fieje bijna alleen de tribune bevolkte samen met zijn vrouw. De aantal malen dat Tjeu op zondagmiddag  ontbrak op zijn vaste stekkie linksboven op de tribune zijn op de vingers van één hand te tellen.

De groep “altijd aanwezigen” zag De Ster een regelmatige overwinning behalen op de Maastrichtenaren al kwam de machine van De Ster wat laat op gang. Of het te maken had met het blessureleed waar aan ook De Ster niet ontkomt is niet duidelijk. Want de invallers voor de geblesseerden: Bob, Jeroen en Brian, speelden een prima partij voetbal. Steffan Laumen, Dani Boutsen en Stan Loog vulden moeiteloos hun positie in. Stan speelde samen met de echte kapitein Davy in het centrum.

Trainer Jean Maas had de in topvorm verkerende Timo Haberland naar het midden gedirigeerd en dat betaalde zich uit.  In de aanval kwam het gevaar van de twee G’s, Giel en Guillermo. Vooral Guillermo was in het begin  alleen maar af te stoppen door de grensrechter.

Het eerste halfuur van de wedstrijd is verder gauw verteld. De Ster viel aan en Geusselt Sport verdedigde. Het tempo lag te laag waar door echt gevaar voor de goal ontbrak. Tot in de 38e minuut Giel Piereij het op zijn heupen kreeg. Zigzaggend over links haalde hij de achterlijn en bediende het drietal Boyd, Steffan en Guillermo. Toen men het onderling eens was besloot Guillermo de bal in het doel te tikken 1-0.

Zes minuten later bedankte Guillermo de aangever van het 1e doelpunt Giel door hem met een gave pass alleen voor doel te zetten. Met zo’n situatie weet Giel wel raad 2-0.

Na de rust was het Randy Wanten die met een prachtige lob nog maar eens bewees dat het hoogtepunt van een sportcarrière op 28 jarige leeftijd ligt. Proficiat nog Randy!

Na de 3-0 liet De Ster de touwtjes even vieren waardoor op het uur Geusselt Sport via haar jonge aanvaller Martin iets terug kon doen. 3-1.

De wedstrijd ging hierna op slot.

Sef

voetbalweek2019 banner