Nu het einde van de competitie in zicht komt, lijkt het wel of ieder winst of verliespunt harder mee gaat tellen. Voor het eerste elftal zijn de punten zeer belangrijk in de strijd om de nacompetitie te bereiken en voor het tweede elftal is elk punt er één in de strijd tegen een mogelijke degradatie. Zondag neemt ons eerste team het op tegen Geusselt Sport uit Maastricht. En voor zowel De Ster als voor Geusselt Sport is het behalen van de volle winst eigenlijk het enige wat telt.

De Ster is met Sportclub’25 nog steeds verwikkeld in een felle strijd om de tweede plaats in deze competitie achter de vrijwel zekere aanstaande kampioen Limburgia. Vanmiddag staat op het programma de topper in onze afdeling Sportclub’25 – Limburgia en bij winst van Limburgia lijkt de race om het kampioenschap definitief beslist. In dat geval kan De Ster bij winst op Geusselt Sport in punten weer gelijk komen met Sportclub’25 zij het dat Sportclub’25 dan nog één inhaalwedstijd tegoed heeft.

Voor Geusselt Sport is winst ook heel belangrijk, want deze club is in een felle strijd verwikkeld met o.a. Heksenberg en Eijsden om de plaatsen die nacompetitie betekenen voor het behoud van het 2e klasseschap te ontlopen. Het kan dus zondag in de eigen arena een spannende wedstrijd worden waarbij de mannen van trainer Jean Maas erop rekenen dat veel supporters de weg naar ’t Hetjen weten te vinden.

Ons tweede elftal is onder leiding van interim trainer Stef Conjour fanatiek bezig om de punten bij elkaar te sprokkelen. Probleem bij dit elftal is het heel moeilijk tot scoren komt. Toch zijn de resultaten gewoon goed. Immers winnen tegen LAAR 2 lag min of meer in de lijn der verwachting, maar in deze wedstrijd met duidelijk twee gezichten moest toch heel hard gestreden worden om uiteindelijk de drie punten in Stein te houden.

De wedstrijd tegen koploper Groene Ster 2 werd schlemielig met 2-1 verloren in een wedstrijd waarin De Ster grote delen van de wedstrijd de betere ploeg was. Afgelopen zondag werd knap een punt gehaald bij nummer 2 op de ranglijst Boekel Sport, maar volgens trainer Stef Conjour was een overwinning voor De Ster in deze wedstrijd dik verdiend geweest. Maar wat de allergrootste plus is van deze drie wedstrijden is, is dat de teamgeest in dit team is teruggekeerd. Men werkt weer voor elkaar en met elkaar op zoek naar een zo goed mogelijk resultaat.

Ook voormalig grensrechter Roy van Mulken is weer present, en helpt door weer de vlag te hanteren dapper mee aan de gewenste resultaten in deze moeilijke periode. Ook komende zondag staat er weer een uiterst lastig wedstrijd op het programma. Het tweede mag het opnemen tegen de nummer drie op de ranglijst Susteren 2. De thuiswedstrijd tegen Susteren werd met 2-1 verloren en toen was al duidelijk dat onze tegenstander van komende zondag zeker niet zwakker is dan Groene Ster 2 en Boekel Sport 3.

Maar de resultaten, het vertoonde spel en de getoonde inzet en strijdlust tegen Groene Ster en Boekel Sport maken het zeker mogelijk dat ons tweede de drie punten meeneemt uit Susteren. Als men er nu deze zondag eens wel in zou slagen om de kansen die zich iedere wedstrijd weer voordoen te benutten. Dan ligt een goed resultaat binnen handbereik, en kan de volgende (enorme) stap gezet worden naar het doel voor dit jaar: geen degradatie en geen nacompetitie voor lijfsbehoud. Dus komende zondag weer 100 % inzet, de kansje benutten en misschien af en toe een beetje geluk. Geluk dat dan is afgedwongen door heel hard werken.

voetbalweek2019 banner