In de strijd om de tweede plaats liet De Ster het gisteren afweten tegen degradatiekandidaat Hoensbroek. De ploeg met de meest gescoorde doelpunten en de minste tegen is de laatste weken op zoek naar haar vorm. De dramatisch verlopen thuiswedstrijd tegen Sportclub heeft zo zijn sporen achtergelaten. De Ster startte zo als gewoonlijk in een hoog tempo en dwong een viertal mogelijkheden af om op voorsprong te komen. Maar zoals zo vaak de laatste tijd  ging men zich  aanpassen aan de tegenstander. Zo ook gisteren.

De start was dus weer prima. Davy Hodselmans geschorst werd vervangen door de jeugdige Stan Loog, die een centraal duo vormde met de absolute uitblinker op het veld Timo Haberland.

Na de eerste twintig minuten waarin Hoensbroek met kunst en vliegwerk De Ster van het scoren afhield ging het niveau dusdanig omlaag dat er weinig te genieten viel langs de lijn. De zeer warrig fluitende scheids werkte ook al niet mee om het kijkspel te bevorderen.

In minuut 23 werd de wedstrijd stilgelegd doordat een hevige hagelbui  het veld had omgetoverd tot een schaatsbaan. Na de korte pauze speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de Hoensbroekhelft. Bob Dukers viel nog geblesseerd uit en werd vervangen door Steffan Laumen.

Eens te meer bleek dat De Ster veel moeite heeft met sterk verdedigende  ploegen, ook nu tegen het jeugdige Hoensbroek dat met een hartverwarmende energie vocht tegen het degradatiespook.

Na de rust begon De Ster zwak aan de wedstrijd en ging het niveau nog verder omlaag.

Totdat na een uur spelen scheidsrechter Bos leven in de brouwerij bracht. In een duel bracht Stan Loog met een ultieme sliding redding. Toch penalty en veldverwijs voor Stan. Routinier Dennie de Vries wist wel raad met dit buitenkansje en verschalkte Ruud Schuman 0-1.

Het zag er slecht uit voor de thuisclub. Maar zie plots kwam de geest over het elftal en liet men in de laatste 20 minuten meer zien als in ruim een uur spelen ervoor.

Eerst bleek de Hoensbroekdoelman Bart Knarren tweemaal de baas toen eerst Giel Piereij en daarna Boyd Stoffels voor zijn neus opdoken.

In de 70e minuut schoot Boyd Stoffels met een droge knal in de verste hoek alle frustraties van zich af 1-1.

In de resterende tijd kreeg De Ster nog een aantal mogelijkheden maar zowel Hoensbroek als de scheidsrechter wenste niet  verder mee te werken zodat het eerste gelijke spel voor De Ster een feit werd.

Sef