Het was een “to be or “not to be”voor De Ster, de uitwedstrijd tegen koploper en gedoodverfde kampioen BSV Limburgia. Het werd een eervolle nederlaag tegen een fysiek en technisch sterk Limburgia. Ook de traptechniek van een aantal spelers was subliem. Maar onder aanvoering van captain Davy Hodselmans pareerde De Ster defensie echter de aanvallen van de thuisclub. In het begin echter ontsnapte Olav Mazier nog even aan de aandacht maar Ruud Schuman bleef in het één tegen één gevecht de baas, een kunststukje wat hij verderop in de eerste helft nog eens herhaalde.

De Ster probeerde met korte combinaties het vijandelijke doel te bereiken maar ook hier bleef de verdediging van de thuisclub de baas. Davy Hodselmans liep halverwege de 1e helft tegen een onbenullige gele kaart op van de warrig fluitende scheids. Een kaart die verderop nog grote gevolgen zou hebben.

Hardwerkend behaalde De Ster de rust met een 0-0 stand.

Na de rust begon De Ster fanatiek en golfde het spel op en neer. De Ster waar mogelijk kort combinerend, Limburgia met strakke passes vanuit de verdediging op hun voorwaartsen.  Maar beide verdedigen bleven de baas. Uit een afgeslagen aanval van De Ster, na ruim een uur spelen, stond de verdediging niet dicht. In een mum van tijd werd de geheel vrijstaande Oussama Lazam bereikt die met een gave lob doelman Ruud Schuman kansloos liet 1-0. De Ster rechtte nog eenmaal haar rug en viel fervent aan en nam verdedigend wat meer risico.  Imad Tini stoomde vervolgens een kwartier voor tijd het strafschopgebied binnen en werd onreglementair gestopt door de man die niet wou wijken Davy Hodselmans. Het betekende de 2e gele kaart en penalty. Tja en dan heeft Limburgia Olav Mazier 2-0.

De wedstrijd was gespeeld. De punten bleven voor het eerst na jaren in Brunssum en terecht.

De Ster verdient echter een grote pluim. Jean Maas en co. hebben een vooraf niet verwachte plaats op de ranglijst veroverd. De jeugdige ploeg kwam dit jaar alleen tekort tegen fysiek sterke ploegen. Het is geen toeval dat men net de wedstrijden tegen BSV Limburgia en Sportclub 25 verloren zag gaan.

De pijn werd aanmerkelijk verzacht omdat in de morgenuren “oos tweede” de belangrijke wedstrijd tegen Laar 2 zonder al te veel problemen wist te winnen. Door twee doelpunten van Steve Krijgsman kwam men op een 2-0 voorsprong . In blessuretijd werd het nog 2-1. Het viel op dat de conditie niet helemaal op peil was (carnaval), maar daar weet Stef Conjour straks wel raad mee.

Sef

voetbalweek2019 banner