Na een kwartier spelen verzuchtte een Heersupporter “dit geit hielemoal fout. Dit weurt ein drama, erger as de 6-0 in Stein.”
En gelijk had hij. Al na vier minuten was het uitblinker Guillermo Lange die een schitterende dieptepass van Timo Haberland in de loop aannam, naar binnen sneed, en de jeugdige Heer doelman Giovanni Wijns geen schijn van kans gaf. Iedere minuut ontstond er nieuw gevaar voor de Heerveste, maar men weigerde vooralsnog Wijns opnieuw het nakijken te geven.

Tot de 10e minuut een schitterende combinatie waarbij Giel Pierey Boyd Stoffels bediende die onhoudbaar in de verre hoek de 0-2 liet aantekenen. Nog een minuut of zeven duurde het bombardement  maar ook nu werden de mooiste kansen om zeep gebracht, deels door het te ver doorvoeren van de combinatie en deels door gemakzucht of het te mooi willen doen. Hierdoor kon Heer zich langzaam onder de druk uit voetballen. Plots acteerde de achterhoede heel matig en kreeg Heer een aantal kansen op rij en alleen maar aan Ruud Schuman was het te danken dat de Ster vooralsnog de nul hield. Maar in de 41e minuut was het toch Joni Lassouw die met een kopbal de aansluitingstreffer produceerde 1-2.

In de rust moest trainer Jean Maas de discipline herstellen en dat had tot resultaat dat de zaakjes achter weer klopten. Davy Hodselmans en Timo Haberland konden de Heer aanvallen nu de baas, maar aanvallend was De Ster geen schim meer van de eerste 20 minuten. Doordat Heer buiten een bal op de lat en De Ster ook de geboden mogelijkheden niet meer wenste te benutten bleef het bij de 1-2 .Overigens was het de eerste wedstrijd dit seizoen dat de Ster punten in liep op BSV Limburgia (gelijkspel tegen Geusselt Sport).

Zou de koploper nu al in de zenuwen zitten voor de wedstrijd tegen de Ster a.s. zondag? Zou zo maar kunnen, zeker als men de concentratie van de  eerste 20 minuten van vandaag wat langer kan vasthouden.