De 2e klasse G heeft  nog al een aantal clubs die puur countervoetbal spelen. Dat dit het spel niet ten goede komt bleek vanmiddag weer toen “angstgegner” Sportclub ’25 op bezoek kwam. Trainer Ricksen van de bezoekers had een duidelijk consigne afgegeven aan zijn spelers. Laat ze maar komen, vang ze op en probeer te counteren. Van dit laatste kwam in 90 minuten weinig terecht. Het werd dus een wedstrijd die meer opgevrolijkt werd door Prins Yves 1 en jeugdprins Levi 1 van de Steinder Bok dan door het weer en de voetballers.

de ster sporting25 pano

Na 94 minuten voetbal waren er 2 winnaars, Sportclub ’25 en kantinebaas Jo die meer supporters om zich heen verzamelde dan de artiesten buiten in de vaak stromende regen. Reden De Ster speelde verkrampt en vond maar weinig openingen in het bastion wat de Bocholtzenaren voor hun betrouwbare doelman Hermans optrokken. Teveel zocht De Ster de aanval door het midden, maar daar was het even druk als op een vrijdagnamiddag op de A2. Enkele kleinere mogelijkheden en wat speldenprikken van Sportclub kwamen de acteurs niet, totdat Randy Wanten in de 42e minuut  aan de aandacht ontsnapte en alleen voor doelman Hermans verscheen. De nog steeds aalvlugge Wanten miste voor het eerst dit seizoen een dergelijke mogelijkheid om nummer 50 aan te laten tekenen door over te schieten.

De rust kwam dan ook volgens recept van trainer Ricksen met 0-0.

Na rust verkrampte het aanvalsspel van de thuisclub steeds meer. Alleen met 80% balbezit kwam men er niet tegen een uiterst geconcentreerde Sportclubdefensie. En na 90 minuten kreeg Ricksen gelijk. Het puntje was binnen. Maar nog eenmaal gooide De Ster alles op de aanval. Een punt was te weinig om de periodetitel veilig te stellen, maar nog meer om zo lang mogelijk het ongenaakbare BSV Limburgia bij te benen. Alles of niets was het parool geworden. Het werd niets. De zoveelste aanval werd afgeslagen en plots stond verdediger Dani Boutsen in de 92e minuut tegenover  2 aanvallers. Frank Kamps hield het hoofd koel en met een onhoudbare schuiver scoorde hij de 0-1. Angstvoetbal of niet. De cijfers en stand in de 2e klasse G geven Ricksen gelijk.

De Ster mag ondanks de nederlaag  trots zijn op een serie van 9 overwinningen op rij en een doelsaldo van 49-11.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal leverde De Ster 2 een uitstekende prestatie door met 1-0 te winnen van Schaesberg 2. Een prestatie van formaat tegen een betere tegenstander, die het tegen ons team moest afleggen op strijdlust en een uitstekende instelling. Kort voor rust maakte Erik Paulissen uit een corner het enige doelpunt van de wedstrijd. Met een zelfde strijdlust en instelling moeten er ook in de komende wedstrijden uit tegen Scharn en thuis tegen Laar de nodige punten te behalen zijn.

Wedstrijdfoto's