Komende zondag moet het echt gaan gebeuren. Komende zondag moet De Ster echt eens gaan afrekenen met het feit dat het maar niet kan winnen van Sportclub’25. In de eigen arena is een overwinning op deze tegenstander noodzakelijk om een zeer grote stap te zetten in de richting van het winnen van de tweede periode titel. En daarmee natuurlijk ook om de druk op koploper Limburgia zo maximaal mogelijk te houden. Tegen deze tegenstander ging de eerste wedstrijd van deze competitie op een zeer ongelukkige en zeer onverdiende manier verloren. Deze onverdiende nederlaag is de derde rede om vanmiddag iets recht te zetten. Het team van trainer Jean Maas is op dit moment in uitstekende vorm.

Natuurlijk is de 8-1 overwinning van afgelopen zondag op het zwakke Simpelveld geen maatstaf, maar aan de andere kant: wat werden er die wedstrijd veel kansen gecreëerd. Bij vlagen werd er erg goed gevoetbald, en alleen het niet afmaken van de vele kansen zorgde ervoor dat Simpelveld er nog genadig afkwam. Als het afmaken van de kansen komende zondag tegen Sportclub’25 beter gaat lukken dan moet het mogelijk zijn om af te rekenen met deze angstgegner. Jammer was dat er afgelopen zondag niet zoveel supporters getuige waren van de grootste overwinning dit seizoen van ons eerste elftal. Dat moet dus komende zondag anders. Het team heeft massaal aanwezig publiek nodig om te slagen in haar missie: het winnen van de tweede periode.

DUS TROUWE SUPPORTERS:

er is geen enkele reden om niet naar het complex van De Ster te komen. Het wordt prachtig weer, er staat een zeer spannende en waarschijnlijk spectaculaire wedstrijd op het programma, en na afloop van deze wedstrijd kan er in de kantine een lekker drankje en hapje worden genuttigd om nog eens na te praten over de mogelijk op dat moment al officieus binnengehaalde tweede periodetitel.

Voorafgaand aan deze topwedstrijd gaat ons tweede elftal proberen om de punten in Stein te houden. Dat moet gebeuren tegen Schaesberg 2. Het tweede elftal zal in de tweede competitiehelft snel de weg omhoog moeten vinden, want de plek waar het team nu staat is niet wat wij de afgelopen jaren gewend geweest zijn. Het tweede elftal is kwalitatief iets minder dan de afgelopen jaren, en zal het dus vooral van de juiste mentaliteit en de juiste instelling moeten hebben. Knokken voor elke meter en elke bal van de eerste tot de laatste minuut. Laat de tegenstander direct weten dat er voor hen in deze wedstrijd niets te halen valt ! Als een team, als een eenheid, toewerken naar een goed resultaat, naar de eerste overwinning in deze tweede seizoenshelft. Dat is wat gevraagd wordt en met niets minder dan dat moet het team van trainer Jean Janssen genoegen nemen. Alle neuzen in de goede richting, of je nu in de basis begint of op de bank. Iedereen is keihard nodig om het gewenste doel te bereiken.

Direct na afloop van de wedstrijd van het tweede elftal en voordat de mannen van het eerste elftal de arena betreden zal ons team van JO-9 het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Haslou. In het kader van “de jeugd heeft de toekomst” en “samen optrekken met het eerste elftal” worden er bij De Ster dit jaar een aantal van dit soort jeugdwedstrijden voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team gespeeld. Dit team van de zeer succesvolle coach Mark Habets en zijn staf gaan aan de spelers van het eerste laten zien hoe het moet. Met passie en strijd zal het de tegenstander moeilijk gemaakt gaan worden. Dit jeugdteam zal vast door veel ouders luid worden aangemoedigd. En natuurlijk gaat iedereen na afloop de mannen van het eerste aanmoedigen. Want behalve dat kijken naar het eerste elftal erg leuk is kunnen onze jeugdige voetballers vast nog wel wat leren van de Ster-sterren van dit moment. Iedereen veel plezier en veel succes.